29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsociaţia Presei Sportive, 80 de ani de excelenţă

Asociaţia Presei Sportive, 80 de ani de excelenţă

Asociatia Presei Sportive aniverseaza, la 3 decembrie, 80 de ani de la constituire, fiind organizatia jurnalistica din Romania cu cea mai lunga, neintrerupta si bogata activitate din presa romaneasca, cu permanenta implicare si pe plan international, avand in vedere ca a luat fiinta la numai trei ani de la fondarea Asociatiei Internationale a Presei Sportive, devenind unul dintre cei mai activi membri.
Asociatia Presei Sportive, ziaristii sportivi romani, s-au remarcat printr-o bogata si rodnica activitate publicistica, avand un important rol in promovarea si sprijinirea sportului romanesc, iar prin implicarea in activitatea pe plan mondial si continental a jucat mereu un rol important, fiind membru fondator al Uniunii Europene a Presei Sportive si a Uniunii Balcanice a Presei Sportive, mai mult cativa dintre reprezentantii sai – Kepich (1924 – 1928), Papagheorghe (1936 – 1939), Aurel Neagu (1973 – 1989), Emanuel Fantaneanu (din 1995) – fiind alesi in organismele de conducere ale presei sportive mondiale.
In ultimul deceniu, presa sportiva romaneasca – scrisa, radio, televiziune, internet – a cunoscut o deosebita dezvoltare, ocupand un loc de prim-plan in mass-media romaneasca, prin cei peste 1000 de ziaristi din peste 100 de redactii membre ale APS.
In numele Comitetului Executiv, al intregii Asociatii Internationale a Presei Sportive, presedintele AIPS, italianul Gianni Merlo, a adresat un Mesaj  de felicitare in care este scris printre altele: “Este o mare onoare pentru mine sa transmit acest Mesaj, cu prilejul aniversarii a 80 de ani. AIPS a fost constituita cu doar trei ani mai inainte, ceea ce inseana ca am parcurs impreuna acelasi drum atat de multi ani. Romania are o istorie bogata in ceea ce priveste jurnalismul sportiv, pentru aceasta intorcandu-ne prin anii 1880… Este un moment de bucurie pentru a spune acum ca Asociatia Internationala a Presei Sportive, la cel de al doilea Congres al sau de la Amsterdam, din 5 august 1929, a acceptat Romania ca a 27 tara afiliata… Presa sportiva din Romania are o traditie excelenta. Acum au misiunea dificila de a incerca sa ajute societatea sa lupte impotriva discriminarii si pentru un sport curat. Trebuie sa investim pentru a crea o noua generatie de ziaristi, care sa continue acest proces, iar Asociatia resei Sportive din Romania, sunt sigur, va continua acest proces al dezvoltarii si implicarii in societate…”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS