22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de mii de oameni au asistat la aprinderea luminilor de sărbători din Capitală

Zeci de mii de oameni au asistat la aprinderea luminilor de sărbători din Capitală

Videanu, alături de o fetiţă care a câştigat anul acesta un concurs de desen organizat de municipalitate, a aprins în această seară, instalaţia ornamentală de lumini de sărbători din Capitală, în prezenţa a zeci de mii de oameni.

La festivitate a mai participat şi campionul mondial de şah la categoria juniori, Cristian Chirilă.

Momentul a fost însoţit de focuri de artificii şi jocuri de lumini.

Iluminatul ornamental de sărbători este compus, pentru această iarnă, din 56 de traversări de nouă metri înălţime alcătuite din plase cu peste 150.000 de beculeţe, tuburi luminoase cu leduri (circa 500.000 de leduri), 250 de fulgi de nea din furtun luminos şi multe perdele luminoase montate în copaci. Pe lângă acestea, în centrul Capitalei, la Piaţa Unirii, a fost amenajat cel mai înalt brad de Crăciun din Europa, o instalaţie metalică înaltă cât un bloc de 25 de etaje care va lumina Piaţa Unirii cu două milioane de becuri pe toată durata sărbătorilor.

Ultimul etaj al instalaţiei, steaua de 3,5 metri înălţime, şi cele peste două milioane de beculeţe ce împodobesc bradul într-o scenografie unică, au fost amplasate în parcul din Piaţa Unirii cu câteva zile în urmă.

Ghirlande de becuri colorate cu modele alternative au fost montate şi în zonele: Fântana Mioriţa – Piaţa Presei Libere, Piaţa Presei Libere – Arcul de Triumf, Arcul de Triumf – Piaţa Victoriei, Arcul de Triumf – Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Charles Gaulle – Piaţa Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Presei Libere, Piaţa Aviatorilor, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, B-dul. Lascăr Catargiu, B-dul Regina Elisabeta. După aprinderea instalaţiei de iluminat ornamental din Bucureşti, pe scena amplasată la Piaţa Unirii are loc un concert Sistem.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS