22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVoiculescu: Decizia de a nu mai candida la conducerea PC este definitivă

Voiculescu: Decizia de a nu mai candida la conducerea PC este definitivă

Preşedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat astăzi, la Sfântu Gheorghe, că decizia sa de a nu a mai candida la funcţia de lider al PC la Congresul din 20 ianuarie este definitivă.

“Nu revin asupra deciziei, chiar dacă colegii mă roagă, mă imploră, nu-mi schimb decizia de a nu a mai candida pe data de 20 ianuarie la Congres”, a spus Voiculescu, adăugând că gestul său nu trebuie interpretat ca o demisie, pentru că nu pleacă din partid şi poate contibui în continuare la dezvoltarea partidului.

“Părerea mea este că etapa în care partidele trăiesc prin lideri s-a încheiat. Cred că partidele ar trebui să trăiască acum prin ceea ce fac ele pentru oameni, prin fapte”, a spus Voiculescu.

Întrebat dacă are vreo persoană preferată care ar putea să-i ia locul în fruntea partidului, Voiculescu a afirmat că decizia va aparţine Congresului.

“Am avut un mare concern economic, creat de mine, pe care am avut posibilitatea să îl dau cui vroiam şi l-am dat fiicelor mele, dar partidul nu este al meu, chiar dacă l-am fondat, ci al membrilor de partid, care vor decide la Congres cine să fie liderul”, a spus Voiculescu.

În opinia sa, viitorul preşedinte al PC ar trebui să fie o persoană tânără, matură, "de 40 şi ceva de ani", care să aibă experienţă, energie, credibilitate şi să aibă capacitatea de a transmite o imagine pe care şi-o doreşte electoratul.

Preşedintele PC, Dan Voiculescu, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că va convoca Congresul PC pentru 20 ianuarie 2008, la care va fi aleasă o nouă conducere a partidului, arătând că, la acest congres, el nu intenţionează să-şi prezinte candidatura pentru funcţia de preşedinte al PC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU