14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTragerea la sorţi a grupelor de la Euro-2008

Tragerea la sorţi a grupelor de la Euro-2008

Cântăreţul de operă spaniol Jose Carreras, corala Micii cântăreţi, din Viena, şi o solistă elveţiană de la un cor alpin vor fi vedetele părţii culturale a tragerii la sorţi a Campionatului European de fotbal din 2008, ce va avea loc duminică, la Lucerna.

Ceremonia, care va începe la ora 13.00 (ora României) şi care va fi transmisă de canale de televiziune din 138 de ţări cu o audienţă estimată la 120 milioane de telespectatori, va dura 52 de minute. Spectacolul va avea loc la Centrul cultural şi de congrese de la Lucerna, ridicat în 2000 după planurile arhitectului francez Jean Nouvel.

Dacă prezentarea ceremoniei va fi asigurată de către o fostă Miss Elveţia, Melanie Winiger, şi de un jurnalist sportiv vedetă a televiziunii austriece, Rainer Pariasek, UEFA vrea să păstreze secret până în ultimul minut numele vedetelor, fostelor vedete sau conducătorilor din lumea fotbalului care vor participa la tragerea la sorţi.

Pe tema "fotbalul la întâlnirea cu muzica clasică", Jose Carreras, Micii cântăreţi din Viena, elveţianca Eliana Burki vor concerta alături de Corala Bach din Berna, capitala Elveţiei, şi de Orchestra radio-televiziunii austriece.

În istoria Campionatului european, oraşul Lucerna este primul care găzduieşte tragerea la sorţi fără a fi prevăzut şi pentru a găzdui meciurile turneului final din Austria şi Elveţia, programat între 7 şi 29 iunie anul viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS