5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a inaugurat Poliţia din Rastu Nou

S-a inaugurat Poliţia din Rastu Nou

Autorităţile doljene au inaugurat ieri, în prezenţa chestorului general Nicolae Berechet, sediul Postului de Poliţie din Rastu Nou, prima instituţie din sat.

La aproape un an de la începerea reconstrucţiei caselor distruse de apele revărsate ale Dunării, oficialităţile doljene, dar şi şefi din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative au tăiat ieri panglica în faţa sediului poliţiei din cel mai recent sat apărut pe harta Doljului. Şi, ca în orice casă nouă, invitaţii de la Bucureşti nu au venit cu mâna goală şi le-au oferit poliţiştilor un autoturism de serviciu şi două calculatoare. „Ministerul Internelor iese azi în faţa locuitorilor din Rast pentru a reda comunei sediul instituţiei care veghează la liniştea şi ordinea de aici“, a spus chestorul general Nicolae Berechet, secretar de stat în cadrul MIRA.

 

Primăria din Rast, copie după Strasbourg

 

Cel mai mândru de edificiul ridicat în Rastu Nou s-a declarat şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, Georgel Enescu, acesta precizând că, în opinia sa, clădirea ridicată în sat „este cel mai modern sediu de poliţie din ţară“, care a costat ministerul aproximativ 14 miliarde de lei vechi. Clădirea inaugurată ieri a fost sfinţită de Preasfinţitul Gurie Gorjanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Craiova, care le-a dăruit poliţiştilor din Rast o Biblie şi o icoană. Ca să fie în ton cu inaugurarea, primarul din Rast, Iulian Silişteanu, a ţinut să le dezvăluie oficialilor prezenţi în localitate că în planurile sale de viitor intră construirea unei Primării în Rastu Nou, în acest fel fiind întregit centrul civic al comunei. Potrivit edilului-şef, clădirea care urmează să fie ridicată în sat seamănă cu „primăria veche a oraşului Strasbourg“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS