12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiceenii, interesaţi de protecţia mediului

Liceenii, interesaţi de protecţia mediului

Elevii Colegiului Naţional „Ion Mincu“ din municipiul Târgu Jiu s-au întâlnit vineri cu reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj în cadrul unui simpozion pe teme de protecţia mediului înconjurător. Liceenii claselor a XI-a şi a XII-a, profilul protecţia mediului, au prezentat referate despre importanţa protecţiei mediului, despre colectarea deşeurilor şi despre alte teme de actualitate. „S-au prezentat foarte bine elevii de la Colegiul «Ion Mincu» din Târgu Jiu, am discutat pe marginea referatelor, le-am arătat şi un filmuleţ despre colectarea deşeurilor electrice şi electronice. Au văzut cum se colectează aceste deşeuri în Austria şi am purtat discuţii foarte interesante pe marginea acestui subiect“, a afirmat Margareta Chişcan, consilier pe probleme de mediu din cadrul APM Gorj.

Fiecare elev a adus de acasă mai multe deşeuri: tuburi de spray, aparate electrice uzate, baterii şi ceasuri vechi.

Consilierul de la APM Gorj le-a explicat cum afectează acestea mediul înconjurător în cazul în care nu sunt depozitate corespunzător. Joi, la Colegiul tehnic din Motru a avut loc o dezbatere asemănătoare. „Liceenii din Gorj s-au arătat foarte interesaţi de problemele care afectează mediul, de modul în care se depozitează corect deşeurile, cred că începe să se vadă educaţia pe acest fel de probleme. Ceea ce este foarte bine. Trebuie să învăţăm să ne protejăm mediul“, a adăugat Margareta Chişcan.

Între APM Gorj şi liceele din judeţ există un protocol de colaborare, care implică şi dezbateri şi seminarii organizate la fiecare unitate de învăţământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU