10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de scutere fără documente confiscate la Sadova

Zeci de scutere fără documente confiscate la Sadova

Satul Gheţa din comuna doljeană Sadova a fost astăzi, timp de aproximativ cinci ore, scena unei desfăşurări impresionante de forţe de ordine din partea Jandarmeriei Dolj, venite să susţină o acţiune a IPJ Dolj de indisponibilizare a motoscuterelor şi ciclomotoarelor aduse din Italia, fără acte de provenienţă, scoase la vânzare de mai mulţi cetăţeni. „Au fost mai multe sesizări, şi către noi, şi către Jandarmerie. Avem o documentare făcută în prealabil. Conform acesteia, am concluzionat că majoritatea vânzătorilor lucrează în Italia sau au rude acolo, 80% din aceste mopede, care au fost introduse în ţară şi expuse la vânzare, nu au acte de provenienţă, unele au fost asamblate în ţară după ce piesele au fost aduse din Italia“, a declarat, la faţa locului, comisar-şef Liviu Ţiulescu, adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj. Pe o distanţă de 300 de metri, la 14 imobile, poliţiştii au găsit 80-90 de mopede, scoase la poartă şi expuse, nici unul dintre vânzători neavând autorizaţie conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
În ciuda protestelor, acţiunea s-a încheiat fără incidente, iar poliţiştii au transportat motoscuterele în Craiova pentru depozitare până când provenienţa lor va putea fi stabilită cu exactitate. „În funcţie de verificările făcute împreună cu autorităţile italiene, se vor dispune măsurile legale“, a mai declarat Ţiulescu.
În acelaşi timp, patru comisari ai Gărzii Financiare au efectuat controale în cinci localuri din comună, încheiate cu opt sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 300 de milioane de lei vechi, confiscarea de ţigări netimbrate Ronson şi Marble şi a şase bidoane cu alcool.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS