10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbat judecat pentru molestare sexuală de minori, achitat de magistraţi

Bărbat judecat pentru molestare sexuală de minori, achitat de magistraţi

Un bărbat de 37 de ani, din localitatea constănţeană Plopeni, judecat pentru că şi-ar fi molestat sexual copiii a fost achitat de magistraţi, relatează NewsIn.
Curtea de Apel Constanţa a respins apelul formulat de procurori împotriva sentinţei de achitare pronunţate în dosarul lui Jan Tistu, acesta fiind acuzat că şi-ar fi molestat sexual copiii. La începutul acestui an, judecătorii au decis, după administrarea probelor, că bărbatul nu se face vinovat de comiterea faptei şi au dispus achitarea. Decizia a fost menţinută şi în apel şi mai poate fi atacată cu recurs.
Potrivit rechizitoriului, în perioada 2004-august 2005, Jan Tistu, de 37 de ani, din satul Plopeni, profitând de imposibilitatea minorilor de 7 ani şi 13 ani de a se apăra, ar fi întreţinut relaţii sexuale orale cu aceştia. Cei doi copii se aflau la vremea respectivă în îngrijirea sa.  De asemenea, în sarcina lui Jan Tistu s-a mai reţinut că în cursul lunii iunie 2005, l-ar fi agresat fizic pe copilul de 11 ani, provocându-i prin tăiere cu un cuţit, o leziune în zona pelviană ce a necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale. Cei doi minori poartă numele bărbatului, dar provin din relaţiile extraconjugale ale mamei, Maria Tistu. Micuţii au fost temporar plasaţi la Centrul de Copii Abuzaţi.
În timpul anchetei, mama lor a declarat că l-ar fi surprins pe soţul ei, în două rânduri, în timp ce întreţinea relaţii sexuale. La rândul ei, bunica copiilor a afirmat că a aflat de la fiica sa despre aceste abuzuri. Anchetatorii au mai stabilit că băieţelul ar fi venit în cursul lunii iulie plângând după ce fusese rănit de tatăl său, pentru că refuzase să-i satisfacă poftele sexuale.
În faţa procurorilor, Jan Tistu nu a recunoscut infracţiunile care i se reţin şi a declarat că învinuirea este nereală, considerând că este victima unei înscenări, având în vedere că, la vremea respectivă, a fost inclus în cercul de suspecţi în cadrul cercetărilor ce se efectuau în alt caz, în legătură cu dispariţia unei alte minore din satul Plopeni. Pe parcursul cercetărilor, mama copiilor şi-a schimbat în totalitate susţinerile făcute la urmărirea penală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS