10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCacealma de miliarde la Polivalentă

Cacealma de miliarde la Polivalentă

Craiovenii au fost duşi cu zăhărelul de guvernanţi care tot promit că vor da drumul miliardelor pentru reconstrucţia Sălii Polivalente: nu vine nici un leu, ba, mai mult, este posibil să se organizeze o nouă licitaţie.

Prea frumos ca să fie adevărat era dacă răspunzătorii cu cheltuiala banilor publici din Bucureşti chiar deblocau fondurile destinate prin hotărâre de guvern reconstrucţiei Sălii Polivalente din Craiova – circa 400 de miliarde de lei vechi. Acum, nimeni, nici măcar primarul din Bănie, Antonie Solomon, nu crede că va ajunge vreun leu din bugetul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) la Polivalentă. „Am impresia că am fost lăsaţi. Nici eu nu mai înţeleg ce se întâmplă şi, din păcate, nu mai am vreun semn că ni se vor da banii. Ştiu că pentru CNI, care este şi administratorul Sălii Polivalente, ar fi cea mai mare investiţie din ţară şi îmi dau seama că şi pentru ei e greu să mişte lucrurile. Nu este vorba de lipsa proiectelor sau că nu are cine să se ocupe, ba dimpotrivă. Am auzit chiar că este posibil să se organizeze o nouă licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de refacere, ceea ce ar însemna reluarea procedurilor şi mult timp pierdut“, a recunoscut ieri primarul Craiovei, Antonie Solomon.

Menţionăm că devizul general a fost semnat la începutul acestui an pentru suma de 612 miliarde de lei vechi, dintre care 400 de miliarde ar urma să fie suportate de CNI, iar restul – de municipalitatea craioveană. A rămas o hârtie fără valoare, fiindcă fără un contract de execuţie nimeni nu munceşte. „Dacă până la 1 septembrie nu se modifică nimic, am să-i anunţ că nici nu mai avem nevoie de sprijinul lor. De când a ars Polivalenta, până acum primăria făcea singură altă sală!“, s-a supărat din nou primarul Craiovei.

 

Buletin expirat

 

Buletinul de şantier al Sălii Polivalente prevesteşte parcă întoarcerea la vremurile când investiţia s-a înţepenit. Pe tabloul de identificare a lucrărilor de la Sala Polivalentă se poate citi de la o poştă că investitor este MTS (fostul Minister al Tineretului şi Sportului), iar antreprenor – Coremi SA. Curioşii mai pot afla că lucrările au început în 1996 şi vor fi terminate în 2000. Întrebat de ce se mai păstrează această placă în faţa Polivalentei, când investitor este Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţei, prin CNI, iar antreprenor – Concas Buzău, primarul Antonie Solomon s-a mulţumit cu o glumă: „Nu noi trebuie să schimbăm pancarta aia, iar cine trebuie să o schimbe poate tocmai d-aia n-o face, că nu are nimic de gând!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII