10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopil de 11 ani, înecat în adăpătoarea vacilor

Copil de 11 ani, înecat în adăpătoarea vacilor

Un copil de 11 ani, din localitatea Jiana, Mehedinţi, era angajat văcar al satului. Băiatul a fost retras de la cursuri în clasa a doua, când tatăl său a murit, iar mama, care mai avea alţi doi copii de crescut, l-a trimis să pască vacile satului. G.T. umbla singur cu animalele şi primea 20 de lei pentru fiecare vacă lunar. Sâmbătă dimineaţă, a mers să adape vacile la o groapă din mijlocul câmpului. Copilul s-a dezbrăcat şi a vrut să se scalde. Într-o clipă de neatenţie, a alunecat şi nu a mai ieşit din apă. Fratele lui, care este tot văcar în sat, după ce a găsit hainele lângă gâldău, a anunţat poliţia.
„I-am găsit hainele lângă apă şi am văzut vacile singure. Eu nu m-am băgat în apă să-l salvez, că nu ştiu să înot, nici fratele meu nu ştia. Am plecat în sat, să anunţ poliţia, şi oamenii au venit repede, dar fratele meu a fost scos mort“, a declarat D.T., fratele micuţului înecat. Mama copilului nu a venit la groapa unde s-a înecat G.T. Ea şi-a jelit copilul acasă, plângându-se că nu are 130 de lei să-l scoată de la morgă.
„Mama copilului nu a venit. A zis că ne aşteaptă acasă“, a declarat ajutorul şefului de post din Jiana. Apa din groapa în care s-a înecat copilul are un metru adâncime. „L-am scos imediat. Nu-mi vine să cred că s-a înecat, pentru că apa nu are decât un metru adâncime“, a declarat căpitanul Liviu Borugă, reprezentant ISU „Drobeta“. Poliţia anchetează cauzele morţii copilului de 11 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS