10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirculaţia din Calafat, afectată de fântâni

Circulaţia din Calafat, afectată de fântâni

Aproape de finalizarea lucrărilor la Centrul Civic din localitatea doljeană Calafat, în fapt, transformarea unei străzi într-un câmp de fântâni arteziene, edilii locali au descoperit o problemă: în zonă nu mai sunt locuri de parcare.

Lucrările la amenajarea centrului au început în 2006, banii fiind alocaţi din bugetul local al municipiului Calafat. Conform viceprimarului Dorinel Trăistaru, preţul lucrărilor este de circa 10 miliarde de lei vechi, însă acesta ar putea creşte simţitor când vor fi achiziţionate instalaţiile pentru cele cinci fântâni arteziene. „Aşteptăm o firmă din Vâlcea cu oferte pentru instalaţiile fântânilor şi urmează să facem o licitaţie pentru a le achiziţiona. Avem alocate pentru construirea centrului zece miliarde, însă este posibil să suplimentăm suma din cauza preţurilor instalaţiilor pentru fântâni“, a explicat viceprimarul. Prima etapă a lucrărilor, finalizarea amenajării aleilor şi fântânilor de pe o parte a bulevardului Tudor Vladimirescu, se va încheia în această toamnă.

 

S-a uitat de parcări

 

O dată cu începerea lucrărilor la Centrul Civic, circulaţia rutieră a fost restricţionată în zonă. Măsura nu este temporară, pentru că nici după finalizarea proiectului nu se va circula pe bulevardul Tudor Vladimirescu, pe porţiunea unde au fost amplasate fântânile arteziene. „Nu va mai fi posibil accesul cu maşini în centru după finalizarea lucrărilor. A fost lăsată cale de acces până în zona Parchetului, pentru că până acolo sunt locuinţe“, a încheiat Dorinel Trăistaru. Se va circula pe străzile 22 şi 1 Decembrie. Închiderea unei părţi dintr-un bulevard cu două benzi pe sens a creat o problemă cu locurile de parcare. Dacă până acum oamenii îşi lăsau maşinile pe bulevard, o dată cu închiderea acelui tronson au dispărut zeci de locuri de parcare. Reprezentanţii Primăriei Calafat au explicat că singura soluţie este alocarea unei sume din bugetul local pentru amenajarea locurilor de parcare în centru. După începerea lucrărilor în zonă, circulaţia autovehiculelor către vamă se face pe strada Traian.

Probleme cu apa

În urma unui control al Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Dolj, în perioada 23 iunie – 30 iulie, s-a stabilit că, pe lângă alte localităţi din judeţ, apa din fântânile şi cişmelele din municipiul Calafat are o concentraţie ridicată de nitraţi. ASP a acordat un termen municipalităţii pentru a asigura apa potabilă necesară populaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII