5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAccident mortal la Reloc

Accident mortal la Reloc

Un lăcătuş-mecanic de la SC Reloc SA Craiova – societate de reparaţii material rulant locomotive şi vagoane, a decedat marţi, la locul de muncă, după ce o ramă de radiator a căzut peste el şi l-a strivit. Un echipaj SMURD s-a deplasat ieri, în jurul orei 13.00, la SC Reloc din Craiova, fiind solicitat să intervină la un accident de muncă.

Medicii nu au mai putut face însă nimic pentru George Remus Dabu, de 33 de ani, din Craiova, peste care căzuse o ramă de radiator de circa 300 de kilograme. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj a deschis o anchetă în acest caz şi va stabili condiţiile în care şi-a pierdut viaţa muncitorul. Marţi se stabilise că angajatul Reloc plecase din secţia în care lucra pentru a bea apă, fiind surprins de rama radiatorului care a căzut peste el. „Nu au fost martori care să fi văzut ce s-a întâmplat. Colegii victimei ştiu că a plecat să bea apă, apoi a fost văzut prins sub acea piesă. Urmează să stabilim împrejurările producerii accidentului, după care dosarul va fi înaintat instanţei“, a explicat Silviu Poenaru, inspector în cadrul ITM Dolj.

Ultimul accident de muncă la SC Reloc a fost înregistrat pe 16 septembrie 2003, când Viorel Sârbu, de 32 de ani, s-a ales cu mai multe coaste rupte după ce a fost zdrobit de un container în care se aflau arcuri de locomotivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS