10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

CEZ loveşte din nou!

Tot mai mulţi craioveni reclamă defecţiuni în reţeaua de distribuţie a CEZ-Electrica. Abonaţii primesc curent prin surprindere. Cazul de faţă: câteva zeci de clienţi din cartierul Craioviţa Nouă. În nici una dintre situaţii, CEZ-Electrica nu recunoaşte că ar fi vinovată de defecţiuni. Printre cei afectaţi se numără şi prefectul Nicolae Giugea.

Zeci de abonaţi din cartierul Craioviţa Nouă au probleme la alimentarea cu energie electrică de mai mulţi ani. Cu toate că au sesizat furnizorul CEZ-Electrica, defecţiunile din zonă nu au fost rezolvate nici până acum. Oamenii spun că rămân frecvent fără curent, chiar timp de mai multe ore pe zi, şi nu ştiu care este cauza acestor întreruperi. Ei se tem că din cauza fluctuaţiilor de tensiune li s-ar putea defecta aparatele electrice. „Sunt ani buni de când avem probleme cu curentul. Se ia ore în şir pe timpul zilei. Câteodată, vine cu intermitenţe. Ce dracu’ or avea de gând nu ştiu. Asta ne-ar mai lipsi, să avem probleme şi cu aparatura electrică“, a spus Constantin Banu, locatar în blocul 154 B. Nicuşor Lungu, de la blocul 154 F, a afirmat: „Au fost vecini care s-au plâns în fiecare zi că se ia curentul. Se întrerupe şi două-trei ore, de obicei în prima parte a zilei. Nu ştim care sunt cauzele“. Disperaţi de desele pene de curent, unii abonaţi şi-au luat inima-n dinţi şi au încercat să afle ce se întâmplă. Evident că reprezentanţii CEZ-Electrica au spus că nu au nici o vină. „Eu am sunat la dispecerat la Electrica. Mi-au spus că au anumite protecţii care declanşează atunci când e consumul mare. E belea cu frigiderele aflate în priză. Curentul se ia şi de şapte-opt ori pe zi“, a spus, la rândul său, Constantin Bungeţeanu, locatar la blocul 154 D.

Afectate de problema curentului sunt şi personalităţi ale judeţului, cum ar fi Gheorghe Celea, directorul Oficiului Registrului Comerţului (ORC) Dolj, precum şi prefectul Nicolae Giugea. „Eu am auzit că ar fi făcut nişte legături proaste pe reţea şi de aici problemele. Ar fi trebuit să le rezolve până acum“, a declarat Celea, care locuieşte la blocul 154 B. „Eu acum văd că nu mai am probleme aşa mari, dar a fost o perioadă când se lua frecvent curentul. Bine, nu pot să-mi dau seama dacă se ia pe timpul zilei, pentru că în timpul ăsta eu sunt la prefectură“, a spus prefectul Giugea, care locuieşte în blocul 159 D, puţin mai departe de blocurile afectate direct.

La problemele semnalate, CEZ ne-a răspuns printr-un comunicat că întreruperile de curent s-au produs din cauza defectării unor cabluri de medie tensiune. Energia electrică a fost întreruptă pe 6, 13 şi 23 iunie. Apoi, pe 6 iulie „din cauza unor lucrări efectuate de Energoconstrucţia“. „Săpăturile efectuate de constructor au produs tăierea unui cablu ce aparţine CEZ Distribuţie, ceea ce a determinat întreruperea energiei electrice în zonă“.

Probleme şi pe Dezrobirii

Acum o săptămână, GdS relata alt caz în care abonaţii CEZ-Electrica, deşi plătesc energia electrică normal, au probleme cu alimentarea. Este vorba de clienţii de pe strada Dezrobirii. Aici, problemele sunt cauzate de un transformator din beciul fostului restaurant „Parângul“ (actual „Baraca“). Ultima dată când transformatorul s-a defectat, doi dintre patronii localului, Gigi Vadik-Zavera (Gigioc) şi Nicu Păuna (Babarezu), le-au interzis lucrătorilor CEZ să mai intre în beci, deranjaţi că reparaţiile de până acum au fost ineficiente. Reprezentanţii CEZ susţin că pe 6 iulie au obţinut o ordonanţă preşedinţială pentru a-i obliga pe patronii de la „Baraca“ să le permită accesul în beci. „În situaţia în care nu vom executa lucrările de înlăturare a avariei, există riscul producerii unor prejudicii foarte mari, prin furnizarea energiei electrice sub parametrii de calitate impuşi de standard, sau întreruperea totală a activităţii“, se arată într-un punct de vedere transmis redacţiei de CEZ-Electrica.

Deşi oamenii din zonă nu au tensiune suficientă pentru utilajele şi aparatele electrice din dotare, reprezentanţii CEZ spun că din măsurătorile lor tensiunea se încadrează în limitele prevăzute în contract.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS