10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Vara Polivalentei

Sala Polivalentă este din nou subiect de dispută între Craiova şi Bucureşti, însă primarul Antonie Solomon crede că până pe 20 iulie toată lumea se va răcori: încep lucrările.

După ce primarul Craiovei a afirmat că este în stare să preia Sala Polivalentă de la Compania Naţională de Investiţii (CNI), dacă aceasta nu este capabilă să demareze lucrările de reconstrucţie, joi, Antonie Solomon a declarat că până pe 20 iulie CNI o să dea verde la şantier. Este vorba de realizarea acoperişului, în primă fază, obiectivele de la subsol fiind deja amenajate conform proiectului iniţial. Reamintim că a doua etapă a reabilitării Polivalentei a început cu stângul, fiind câştigată la licitaţie în 2005 la un preţ subevaluat. Lucrările au fost tărăgănate până acum în special din cauza proiectanţilor, care s-au întrecut în diverse soluţii, ce nu a obţinut avizul final al CNI. „Am fost la Bucureşti de câteva ori şi am discutat cu reprezentanţii CNI şi cu proiectanţii. Am primit asigurări că până pe 20 iulie cel mai târziu se va termina şi cu povestea asta cu proiectele şi vor începe lucrările. Nu vreau să mă gândesc cum ar fi să nu se întâmple aşa“, a spus ieri primarul Craiovei, Antonie Solomon.
Nu la fel de încrezător s-a arătat Constantin Popeci, patronul grupului de firme Popeci, care a achiziţionat deja materiale pentru Polivalentă în valoare de 24 de miliarde de lei vechi, în baza unei comenzi a antreprenorului Concas Buzău, în 2006. „Părerea mea e că există două probleme. Este vorba de evaluarea costurilor de reconstrucţie, fiindcă ştiţi că a fost subevaluată valoarea la licitaţie, şi de proiectele pentru acoperiş, comandate doar ca să-şi primească nişte bani oameni de-ai lui Borbely (fost ministru delegat pentru lucrări publice şi amenajarea teritoriului). Eu cred că refacerea Polivalentei va intra pe drumul bun doar prin organizarea altei licitaţii“, a afirmat Popeci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU