10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRăspundem cititorilor

Răspundem cititorilor

Trimiteţi întrebările dumneavoastră pe adresa: Gazeta de Sud, strada Câmpia Islaz, nr. 97A, Craiova sau pe e-mail [email protected]

Poliţia acţionează cu radare pe DN 55 A

Pătru Stancu, din comuna doljeană Cârna, a sesizat faptul că locuinţele sătenilor de pe DN 55 A, şubrezite de inundaţiile de anul trecut, sunt în pericol de prăbuşire din cauza utilajelor de mare tonaj care circulă pe traseul Nedeia – Bistreţ, nerespectând restricţiile de viteză. După ce petiţia a ajuns la ministrul transporturilor, aceasta a fost redirecţionată la IPJ Dolj pentru soluţionare. Poliţiştii de la Rutieră au luat măsura introducerii limitării de viteză la 30 km/h în mai multe localităţi tranzitate de DN 55 A, inclusiv Cârna. Bărbatul spune că această măsură nu a dat roade, pentru că traficul autovehiculelor de mare tonaj este la fel.

GdS: Poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj au specificat că pe raza localităţii Cârna şi pe celelalte sectoare de drum unde sunt limite de viteză se acţionează periodic cu aparatele radar pentru sancţionarea conducătorilor auto care depăşesc viteza legală. “În acele zone se acţionează şi se va acţiona frecvent cu aparatul radar pentru disciplinarea conducătorilor autovehiculelor de mare tonaj, pe lângă instituirea limitării vitezei, aceasta fiind singura măsură legală pe care o poate lua Poliţia Rutieră”, a explicat subcomisar Maria Vasile, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.
Aldezir Marin


IPJ Dolj a deschis o anchetă internă

Marcel Chiriţă a sesizat faptul că a fost bătut de şeful de post din comuna Sopot – Dolj, care era în stare de ebrietate. De asemenea, bărbatul semnalează faptul că fraţii Nenu din comună îl terorizează, furându-i mai multe bunuri.

GdS: IPJ Dolj a deschis o anchetă internă în acest caz şi a comunicat că poliţistul respectiv nu a încălcat deontologia profesională. În fapt, pe 18 aprilie, poliţiştii din Sopot au fost sesizaţi că pe raza comunei este un conflict între mai mulţi cetăţeni. La faţa locului s-a constatat că fraţii Viorel şi Ionuţ Nenu se certau cu fraţii Chiriţă. Constantin Chiriţă ameninţa cu o coasă, acesta fiind imobilizat şi condus la secţie. Fraţii Chiriţă au fost sancţionaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri, ultraj şi ameninţare. De asemenea, poliţiştii au comunicat că fraţii Nenu sunt cercetaţi în mai multe dosare penale pentru furturi comise în perioada 2006-2007, fiind sancţionaţi şi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.
Aldezir MARIN

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS