10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTăriceanu: România ar putea organiza JO de iarnă în 2022

Tăriceanu: România ar putea organiza JO de iarnă în 2022

România ar putea organiza în 2022 Jocurile Olimpice de iarnă pe Valea Prahovei, în condiţiile în care se va implementa un program integrat de dezvoltare urbană şi turism, la care se adaugă o componentă sportivă, a declarat astăzi premierul Călin Popescu-Tăriceanu, citat de NewsIn. "Am discutat despre un program integrat cu o componentă sportivă care va aduce notorietate şi public în zona montană. În plus, va exista o alianţă între patru localităţi de pe Valea Prahovei – Predeal, Buşteni, Sinaia şi Azuga – care vor dezvolta un proiect global pentru accesarea fondurilor europene", a spus Tăriceanu. Potrivit premierului, în 2022, România ar putea organiza jocurile olimpice în cele patru staţiuni, în condiţiile în care infrastructura sportivă din zonă va putea fi dezvoltată.
Tăriceanu a mai spus că, până pe 31 august 2007, va trimite Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) o scrisoare de intenţie în vederea organizării Festivalului Tineretului Olimpic European în 2013, în România. "Este prima dată când vom punea valorifica potenţialul turistic al zonei la un nivel înalt, asemănător cu ţările din Europa. Vom aloca bani de la Guvern şi pentru proiecte, astfel încât, în momentul în care Programul Sectorial şi cel Regional vor fi aprobate, să putem accesa repede fonduri europene", a arătat şeful Executivului.
Cele două programe vor fi aprobate la mijlocul lunii iulie şi există 90 de proiecte pentru care s-au alocat bani de la buget, astfel încât ele să fie printre primele proiecte care vor primi fonduri europene. În ceea ce priveşte Valea Prahovei, judeţele Prahova şi Braşov au deja trei proiecte în valoare totală de 80 de milioane de euro, care vor fi demarate la finele acestui an, cel mai târziu la începutul anului 2008. La rândul său, preşedintele Comitetului Olimpic Român, Octavian Morariu, a declarat că România are resursele şi mijloacele pentru a organiza în România Jocurile Olimpice, fapt confirmat şi de experţii CIO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS