16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmendă după cum bate vântul

Amendă după cum bate vântul

Responsabilii de prăbuşirea acoperişului de la blocul B5, din cartierul craiovean 1 Mai, au fost vizitaţi ieri de inspectorii primăriei. Reamintim că marţi, din cauza vântului puternic, acoperişul a fost smuls. Deşi nu au fost victime, trecătorii, dar şi locatarii blocului au tras o sperietură zdravănă. Specialiştii în construcţii au menţionat că lucrarea nu deţinea autorizaţia municipalităţii, fiind ilegală.
„Am dat câte 1.000 de lei amendă pentru fiecare locatar de la etajul patru. Fiecare şi-a amenajat partea lui din acoperiş, dar nu a făcut-o legal. Nu puteam să îi sancţionăm şi pe restul locatarilor pentru că ei nu sunt implicaţi“, a declarat Gheorghe Daici, şeful Serviciului Disciplina în Construcţii.
Pe de altă parte, locatarii de la etajele inferioare susţin că habar nu aveau că vecinii lor care s-au ocupat de lucrare nu au cerut autorizaţie de la primărie. „Ne-au cerut câte 200 de lei. Le-am dat pentru că au zis că au făcut ei calculul şi au ajuns la concluzia că atât ne vine partea pe coloana noastră. Nu m-am interesat mai departe cum şi cât au plătit pentru că au zis că se ocupă ei de tot“, a menţionat un locatar din blocul  B5.
Totuşi, situaţia era cunoscută de inspectori, care au descoperit ilegalitatea în cadrul campaniei iniţiate la începutul anului, când alte două acoperişuri, din cartierul Brazda lui Novac, s-au prăbuşit. Încă de atunci, locatarii au fost somaţi să intre în legalitate, în caz contar urmând să suporte rigorile legii. Locatarii care au făcut lucrarea pe cont propriu ar fi scăpat de sancţiune dacă n-ar fi avut ghinionul ca vântul să le zboare acoperişul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII