10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSiamezele Dogaru vor fi operate astăzi în SUA

Siamezele Dogaru vor fi operate astăzi în SUA

Siamezele românce Anastasia şi Tatiana Dogaru vor fi operate astăzi la o clinică din Cleveland, în Statele Unite. Fetiţele, în vârstă de trei ani, sunt lipite în zona capului, iar intervenţia de separare va fi foarte dificilă. Micuţele, care s-au dezvoltat normal, se află sub supravegherea medicilor americani de mai bine de doi ani. Ei au decis că acum este momentul potrivit pentru operaţie.
Intervenţia chirurgicală va fi una foarte riscantă. Siamezele românce sunt lipite în zona cutiei craniene şi împart mai multe vase importante de sânge şi o parte din creier. Rinichii Anastasiei nu funcţionează şi se bazează în totalitate pe cei ai Tatianei. Chirurgii au anunţat că operaţia de separare va fi prima dintr-o serie şi au avertizat că riscul ca una sau chiar amândouă fetiţe să nu reziste este ridicat. Oricum, chiar dacă totul va decurge normal, siamezele vor sta luni de zile la recuperare. Anastasia va face şi un transplant de rinichi, donat de unul dintre părinţi.
Astfel de cazurile de siamezi cu craniile unite sunt extrem de rare şi apar o dată la un milion sau chiar două milioane de naşteri. Cei mai mulţi mor imediat după naştere şi doar 10% supravieţuiesc până la vârsta de zece ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS