Grave nereguli la delimitarea secţiilor de votare

Autori


Primarii şi secretarii de primării din judeţul Gorj au fost prezenţi ieri la o instruire care a avut loc la sediul prefecturii. În cadrul întâlnirii, reprezentanţii Evidenţei Populaţiei au semnalat grave nereguli la delimitarea secţiilor de votare pentru referendum.

Reprezentanţii prefecturii i-au chemat ieri pe edilii şi secretarii de primării din Gorj la Târgu Jiu, la o instruire pe tema organizării referendumului din 19 mai. În cadrul întâlnirii au fost aduse la cunoştinţa celor care activează în administraţia locală toate legile şi modificările legislative apărute în ultima perioadă, precum şi ordonanţele de urgenţă emise de guvern, în vederea elaborării cadrului legislativ pentru organizarea referendumului în bune condiţii. Încă de la începutul discuţiilor, prefectul de Gorj, Ştefan Marian Popescu-Bejat, le-a transmis celor prezenţi în Sala C a instituţiei că toate cele 70 de primării din judeţ nu vor beneficia de minivacanţa de 1 Mai. Funcţionarii publici şi primarii vor avea datoria să se ocupe de delimitarea secţiilor de votare şi să emită deciziile necesare pe care să le aducă în regim de urgenţă la Evidenţa Populaţiei. De asemenea, sâmbătă, după ora 16.00, primarii gorjeni va trebui să se prezinte personal la Târgu Jiu pentru a ridica listele electorale permanente, în care sunt prezente toate persoanele cu drept de vot.

Abateri grave


Comisarul Anuică de la Evidenţa Populaţiei le-a atras atenţia primarilor că au fost descoperite în mai multe decizii date de edili numeroase abateri de la legislaţia în vigoare. Neregulile sunt perpetuate de şapte ani încoace, cu toate că au mai fost organizate şi alte alegeri. Este vorba de foarte multe localităţi care fie nu au case numerotate, fie nu mai au străzile care apar în deciziile edililor. În alte decizii, sate întregi nu mai apar evidenţiate, zonele respective fiind înglobate în alte localităţi: „Există blocuri fără străzi la Motru şi la Rovinari, la Târgu Jiu nu mai apar trei străzi. De asemenea, la Turceni există case care nu au număr. În mai multe comune sunt sate neevidenţiate. La Ţânţăreni avem 20 de străzi care nu mai există. Nu se mai regăsesc. Din anul 2000 se perpetuează această situaţie şi nu se schimbă nimic“, a precizat comisarul Anuică. Potrivit datelor prezentate, în numeroase localităţi trebuie luate măsuri pentru intrarea în legalitate. Între acestea se află: Albeni, Bengeşti-Ciocadia, Bolboşi, Brăneşti, Căpreni, Crasna, Fărcăşeşti, Drăguţeşti, Licurici, Târgu Logreşti, Negomir, Roşia de Amaradia şi Turburea.

Nemulţumit

De asemenea, prin ordine ale prefectului de Gorj au fost înfiinţate un grup tehnic operativ şi o comisie judeţeană electorală. Grupul tehnic operativ este condus de subprefectul Constantin Dumitrescu. Acesta le-a înmânat edililor legile legate de organizarea referendumului, precum şi un set de reguli pentru prevenirea şi stingerea incendiilor în secţiile de votare. De asemenea, Autoritatea de Sănătate Publică Gorj va elabora un grafic al cabinetelor medicale din judeţ care vor funcţiona în ziua referendumului pentru a putea asigura asistenţa medicală. Supărat că nu se va bucura de minivacanţa de 1 Mai, primarul din Turceni, Ion Dumitraşcu, s-a ridicat în şedinţă şi a spus că era mult mai bine dacă nu se muncea în week-end şi dacă se demarau pregătirile pentru referendum, începând cu 2 mai. Prefectul Bejat l-a apostrofat şi a precizat că edilii care nu colaborează vor suporta rigorile legii: „Nu cred că este necesar să veniţi aici ca să vă explice prefectul că legea trebuie să fie respectată. Sunt nişte ordine, legi şi ordonanţe şi cu cei care nu le respectă vom discuta altfel“, a afirmat prefectul de Gorj.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 28 aprilie 2007

Actualitate

» Fotbal: Universitatea a câştigat meciul cu FC Naţional
» România, gazdă NATO
» Angajaţi sănătoşi – o afacere sănătoasă
» Ruşii nu îndeplinesc condiţiile pentru cumpărarea Daewoo Craiova
» Grave nereguli la delimitarea secţiilor de votare
» Habarniştii cu pancarte
» Fotbal: FC Caracal a învins pe Poli II Timişoara

Local

» Accident grav în Craiova
» Focar de infecţie la dermatologie
» Medicamentele pentru cancer, afacere pe banii statului?
» Ofertă săracă de locuri în şcoli şi facultăţi
» Un oltean în vârf de munte
» Sărăcia – un obstacol în drumul copiilor
» De la serviciu la spital
» Recidivist cu un palmares bogat
» Preşedintele Baroului Constituţional, pus sub acuzare
» Haita de la Norocel sperie Îngeraşii

Dolj

» Scurte ştirii

Gorj

» Săcelu, agonia unui trecut istoric
» Martori amnezici în procesul lui Mischie

Sport

» Misiune uşoară
» Turneul semifinal s-a amânat cu trei săptămâni
» UCM Reşiţa vrea să păstreze trofeul în România
» Galacticele au primit tricourile de campioane
» Un punct pentru salvare
» Parângul Sadu i-a jumulit pe vulturi
» Espanyol, la un pas de finală
» Fetele, premiate cu 10.000 de lei
» Primă de salvare pentru juveţi
» Bilete mai scumpe la Peluza Sud
» Pandurii, fără opt jucători
» Mititelu, banii înapoi!
» Misiune uşoară

Bani & Afaceri

» Privatizare cu prelungiri la AVIOANE
» Craiovenii promovează sistemele europene de management
» Economia va merge ca unsă
» AGA cu repetiţie la SIF Oltenia

Magazin

» HOROSCOP
» Picătura de cunoaştere
» Fereşte-te de radar!
» Apariţie editorială
» Utile Craiova
» Ia TE UITĂ
» Bancul zilei
» Scurte ştirii
» Shopping la vecini
» Pijama party, o incursiune în trecut

Opinii

» Văcăroiu

Top