5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTendinţele anului în design

Tendinţele anului în design

Tendinţele în design variază de la an la an. Amenajările interioare şi exterioare, decoraţiunile şi chiar modul de construcţie, toate se modifică în funcţie de tendinţe. Ce se poartă în anul 2007?

Spaţiu şi simplitate

Simplitatea revine în atenţia arhitecţilor. Fie că e vorba de mobilier, accesorii, materiale sau culori, toate trebuie să fie simple şi să ne trimită cu gândul la natură. Încăperile încărcate se purtau pe vremea bunicii. În anul 2007 camerele trebuie să fie cât mai aerisite, mai largi şi mai luminoase. Dacă vreţi să fiţi la modă, trebuie să renunţaţi la mobilierul masiv sau măcar să scădeţi numărul pieselor de mobilier dintr-o încăpere. Cuvântul de ordine în acest an este spaţiul. Cât mai mult spaţiu!

Culori moderne

Până acum s-au purtat culorile vii, aprinse. Tendinţele de la acest capitol au suferit schimbări majore. Astfel, culorile aprinse au fost înlocuite de cele care duc cu gândul la natură şi relaxare. Fie că este vorba de covoare, mobilier, accesorii sau pereţi, tonurile care vor face ravagii în acest an sunt cele reprezentate de culorile verde, albastru şi maro.

Cât mai personal!

În cazul în care nu vreţi să văruiţi apartamentul, dar, totuşi, vă doriţi o schimbare, puteţi apela la accesorii. Piesele lucrate manual, picturile pe mobilier, aplicaţiile sau ornamentele cu influenţe etno sunt cele care vin în întâmpinarea schimbării. În acest an puteţi scoate la vedere toate suvenirurile adunate în timp în călătoriile din ţară sau din străinătate, pentru că toate acestea vor da o notă de originalitate locuinţei. Astfel vă veţi pune în valoare personalitatea.

Mobilierul

Când vorbim despre mobilier ne vine în minte, din nou, cel de pe vremea bunicilor. Lemn masiv şi un mobilier cât mai mare. Ei bine, toate acestea sunt de domeniul trecutului. Mobila modernă este cea realizată din module şi cu cât mai multe accesorii din diferite materiale. Mobila din module poate schimba aspectul căminului. Accesorizarea diferitelor materiale contrastante (lemn, sticlă, aluminiu) vă ajută să daţi o notă de eleganţă şi discreţie locuinţei. Pentru invitaţii care vă trec pragul ar fi bine să vă cumpăraţi un set format din masă şi scaune, plasat fie în bucătărie, fie în living. Va fi ca o oază de relaxare. Sfaturile sunt binevenite, dar un singur lucru trebuie ţinut minte. Moda se schimbă, dar stilul adoptat trebuie să vă reprezinte în totalitate.
• Teodora Miron

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS