5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpital Regional la Pielesti

Spital Regional la Pielesti

Viitorul Spital Regional de Urgenta din Oltenia va fi construit la intrarea in comuna Pielesti. Anuntul a fost facut ieri de autoritatile judetene, care au dezvaluit si numele donatorului celor sapte hectare pe care va fi ridicata unitatea.


Desi la ultima sa vizita in Craiova ministrul sanatatii a declarat ca amplasamentul propus de administratia judeteana si Autoritatea de Sanatate Publica pentru ridicarea spitalului a fost acceptat si chiar ca in luna decembrie s-ar putea incepe constructia, confirmarea oficiala a fost transmisa abia in aceasta saptamâna Consiliului Judetean Dolj. Pâna in momentul primirii documentului din partea ministerului de resort, atât locatia, cât si donatorul suprafetei de sapte hectare de teren pe care urmeaza sa fie ridicata unitatea au ramas un mister, iar mai-marii judetului nici nu au vrut sa auda de vreo dezvaluire in acest sens de teama ca oferta ar putea cadea. Abia dupa perfectarea actelor, presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a facut public faptul ca viitorul spital care va deservi intreaga regiune a Olteniei va fi construit la intrarea in comuna Pielesti, pe partea dreapta a drumului european Craiova – Bucuresti, in dreptul garii din localitate. In plus, Prioteasa a dezvaluit si numele omului de afaceri craiovean care a oferit consiliului gratuit sapte hectare de teren pentru ridicarea spitalului. Acesta este Stefan Cherciu, asociat in cadrul societatii CASA NOASTRA, unul dintre cei mai mari producatori de sisteme si usi din PVC din tara. „Ministerul Sanatatii ne-a transmis o scrisoare prin care ne spune ca locatia din comuna Pielesti a fost cea care a intrunit conditiile. Stefan Cherciu a venit azi (ieri – n.r.) sa semneze actele. In sedinta de mâine a consiliului vom propune consilierilor preluarea terenului si urmeaza sa vedem cui il vom da, Ministerului Sanatatii sau Autoritatii de Sanatate Publica, si sub ce forma“, a declarat Ion Prioteasa. Potrivit presedintelui CJ, terenul, a carui valoare este estimata de autoritati la aproximativ 700.000 de euro, beneficiaza deja de gaze si energie electrica, dat fiind faptul ca lânga pamântul donat omul de afaceri craiovean construieste hale de productie. De altfel Stefan Cherciu mai detine lânga terenul donat consiliului judetean 100 de hectare de teren.


Spitalul Regional, construit pe sapte niveluri


O data cu dezvaluirea amplasamentului si a donatorului au aparut si alte amanunte referitoare la proiectul care va fi finantat de Ministerul Sanatatii si Banca Mondiala. Noul spital va avea sapte niveluri, dintre care doua la subsol, o lungime de 350 de metri si o latime de 160 de metri. Capacitatea totala a cladirii va fi, conform studiului de prefezabilitate comandat de minister, de 750 de locuri, toate spitalele regionale care vor fi construite in tara având acelasi numar de locuri si acelasi proiect. Dan Gabriel Mogos, directorul Autoritatii de Sanatate Publica Dolj, a declarat ca in perioada urmatoare va fi intocmit si un studiu de fezabilitate pentru spitalul regional. „Saptamâna viitoare, impreuna cu directorul economic din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica vom merge la proiectant, in vederea intocmirii studiului de fezabilitate. Exista deja un studiu de prefezabilitate comandat de minister, insa trebuie realizat si un studiu de fezabilitate. Conform proiectului, spitalul va avea 750 de locuri, doua niveluri la subsol, parter si patru deasupra solului, iar proiectul este acelasi pentru toate orasele in care va fi construit un spital regional“, a spus directorul Dan Gabriel Mogos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU