10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSensuri giratorii in toate intersectiile mari

Sensuri giratorii in toate intersectiile mari

Bania ar putea deveni orasul sensurilor giratorii din 2007, când municipalitatea intentioneaza sa realizeze astfel de amenajari in toate intersectiile importante.


Administratia locala craioveana vrea ca in 2007 sa fluidizeze traficul in Banie. Daca in 2006 municipalitatea a reusit sa amenajeze un sens giratoriu la intersectia strazilor Popa Sapca si Ioan Maiorescu si sa semaforizeze, in sfârsit, intersectia dintre strazile Râului si Stirbei Voda, din 2007, numarul realizarilor la acest capitol se anunta mai mare. Potrivit viceprimarului Craiovei, Gheorghe Nedelescu, in functie de sumele alocate de la bugetul local, se vor implementa mai multe proiecte.


„Noi am vrea sa facem schimbari majore, care sa permita conducatorilor auto, dar si pietonilor sa circule in conditii cât mai bune. Câte idei de-ale noastre vor fi puse in practica, nu putem sa spunem, deoarece nu a fost intocmit bugetul pentru 2007. Vom intocmi note de fundamentare pentru toate propunerile noastre. Abia dupa ce bugetul va fi dezbatut in consiliul local vom sti daca avem toti banii pentru proiecte“, a precizat viceprimarul Nedelescu.


Sensuri giratorii in Banie ca in Franta


Prioritare, potrivit viceprimarului, sunt amenajarea a cât mai multor sensuri giratorii, care sa descongestioneze traficul. Primul proiect, pentru care s-a initiat procedura de intocmire a studiului de fezabilitate, se refera la amenajarea unui sens giratoriu la iesirea din Craiova, spre Simnicu de Sus, vizavi de benzinaria Consul.


„Sensurile giratorii sunt avantajoase si din punct de vedere financiar, fiind nevoie de mai putini bani, in comparatie cu lucrarile pentru semaforizare, atât pentru construirea, cât si intretinerea acestora. In Franta, sensuri giratorii exista peste tot, iar circulatia se desfasoara foarte bine. Am vazut ca la ei functioneaza perfect acest sistem si vrem sa-l implementam si in Banie“, a declarat Adriana Motocu, director Directia Tehnic, Investitii si Gospodarire Comunala.


Pentru a economisi sume importante, care s-ar duce pe sistemele de semaforizare, primaria intentioneaza sa faca sensuri giratorii in toate intersectiile mari, unde circulatia este ingreunata. Vizate sunt si zonele de la marginea orasului, cum ar fi intersectia de la piata din Valea Rosie, la Crucea de Piatra, sau intersectia strazilor Henri Coanda si Silozului.


Acolo unde spatiul nu va permite, municipalitatea va apela la o solutie de compromis, semaforizarea, care va scoate mai multi bani din vistieria locala, insa va preintâmpina producerea accidentelor. Un exemplu elocvent este cel al intersectiei strazilor Calea Bucuresti – Fratii Golesti – Nicolae Balcescu – Horia. Tot pe Calea Bucuresti, administratia locala intentioneaza sa sincronizeze semafoarele pentru unda verde. Pretul unui astfel de sistem este destul de piperat, viceprimarul Gheorghe Nedelescu declarând ca nu poate sa garanteze ca va fi implementat in 2007.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS