15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOltenii au fost mai cumpatati de Sarbatori

Oltenii au fost mai cumpatati de Sarbatori

Spitalele au dus lipsa de clienti in zilele de Craciun. Oamenii au fost mai cumpatati sau poate frigul i-a amortit, cert este ca nu s-au inregistrat prea multe evenimente neplacute, cum ar fi intoxicatiile cu bauturi alcoolice, indigestiile si alte probleme de sanatate specifice sarbatorilor.


Serviciul de garda al Spitalului de Urgenta Craiova a primit in seara de Ajun si in prima zi de Craciun doar trei petrecareti care au exagerat cu alcoolul si mai putin de zece cazuri de probleme digestive provocate de alimentatia copioasa. „Colicile renale, toxiinfectiile alimentare, sindromul ulceros si colicile abdominale inregistrau in perioada Craciunului o adevarata explozie. Anul acesta, spre surprinderea noastra, au fost chiar mai putine cazuri decât in zilele obisnuite“, a spus Dumitru Bâltac, asistent in cadrul cabinetului de interne al Unitatii de Primire Urgente.


Nici Serviciul de Ambulanta Judetean Dolj nu a avut activitate ca in alti ani. Din cele 140 de solicitari inregistrate pe 25 decembrie (aproximativ jumatate fata de o perioada de vârf), sase au fost facute pentru cazuri de intoxicatii cu alcool, iar 20 pentru diverse afectiuni provocate de excese alimentare. Pentru cei care vor dori sa-si scoata pârleala de Anul Nou, medicii au urmatoarele recomandari: fara alcool si alimente grase in exces, iar daca sufera de boli cronice sa respecte cu strictete regimul alimentar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS