22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMii de români blocati in Spania

Mii de români blocati in Spania

Mii de români, care au fost blocati in week-end-ul trecut pe mai multe aeroporturi din Spania, din cauza suspendarii zborurilor companiei Air Madrid, s-au intors ieri in tara. Ei au calatorit cu alte companii, dupa ce Air Madrid a ramas fara licenta de zbor ca urmare a problemelor financiare.


Ministerul spaniol al Dezvoltarii a anuntat ieri ca va asigura transportul pentru o parte dintre pasagerii companiei spaniole, a carei licenta a fost suspendata inca de vineri. Intre timp, multi români care au asteptat ore in sir pe aeroporturi au decis sa calatoreasca spre casa cu autocarul, dupa ce au depus plângeri la aeroportul Barajas, sperând ca-si vor recupera banii pentru bilete. Pasagerii cu prioritate in cursele asigurate de statul spaniol, care vor functiona pâna in 21 decembrie, sunt cei care au bilet de intoarcere, familiile cu copii, persoanele in vârsta sau bolnavii. Ministerul spaniol al transporturilor a anuntat ca va cheltui cinci milioane de euro pentru a-i ajuta pe pasagerii afectati. Air Madrid si-a incetat activitatea dupa numai trei ani de la infiintare. Compania privata spaniola practica tarife reduse si opera zboruri de tip charter, in principal, in America Latina. Din 2005, a incheiat contracte si cu aeroporturi din câteva orase europene printre care si Bucuresti.


Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a cerut reverificarea tuturor companiilor aeriene care opereaza pe teritoriul României, iar cele care nu indeplinesc conditiile vor pierde licentele de zbor. In urma cu câteva zile, ministrul declarase ca toti cei care aleg serviciile companiilor care vând bilete la preturi mici isi asuma riscuri mari, iar autoritatile nu au cum sa intervina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS