23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Solutia imorala“ paraseste guvernul

„Solutia imorala“ paraseste guvernul

Partidul Conservator (PC) a decis ieri sa iasa de la guvernare si sa treaca in opozitie, desi liderii formatiunii politice hotarâsera sa faca acest pas la 1 ianuarie 2007. Decizia ar putea provoca o criza guvernamentala care sa conduca la alegeri anticipate.


Rezolutia Biroului Politic al PC prevede retragerea imediata a reprezentantilor PC din actualul guvern si intensificarea eforturilor pentru adoptarea propriilor initiative legislative in parlament. Motivul? Lipsa de sustinere de catre colegii din Coalitie a proiectelor PC. Presedintele partidului, Dan Voiculescu, si-a declarat deschiderea fata de PNL si PSD si adversitatea fata de PD si presedintele Traian Basescu. Liderii partidelor parlamentare au reactionat imediat la anuntul facut de conservatori. Atât liberalii, cât si democratii au spus ca se asteptau ca PC sa ia decizia iesirii de la guvernare. Nici social-democratii nu au fost surprinsi de aceasta hotarâre. „Este evident ca ne gasim intr-o criza politica. Guvernul nu mai are majoritate parlamentara“, a declarat liberalul Adrian Iorgulescu. Acesta sustine ca Partidul National Liberal are inlocuitori pentru posturile lasate libere de conservatori in guvern. Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a precizat prin purtatorul sau de cuvânt ca nu comenteaza decizia PC, intrucât este una „politica“, potrivit NewsIn. Ministrul PD al transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca alegerile anticipate sunt singura solutie ce se impune in momentul de fata pe scena politica.


Cine pleaca din guvern


In cazul in care conservatorii nu se razgândesc, asa cum au facut de multe ori pâna acum, din guvern urmeaza sa plece un vicepremier, un ministru al economiei, sase secretari de stat si 11 presedinti sau vicepresedinti ai agentiilor guvernamentale.


Vicepremierul Bogdan Pascu si ministrul economiei si comertului, Codrut Seres, au declarat deja ieri agentiei NewsIn ca astazi dimineata isi vor prezenta demisiile. In schimb, Eugen Ovidiu Chirovici, presedintele Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC), a demisionat ieri din Partidul Conservator, unde avea calitatea de simplu membru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS