19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrima zi, primele puncte-amenda

Prima zi, primele puncte-amenda

Politistii de la rutiera au iesit ieri pe strazi pentru a vedea cum respecta soferii noile reglementari, ocazie cu care au impartit si primele puncte-amenda.


Chiar daca ieri, 1 Decembrie, majoritatea institutiilor nu au avut program de lucru si traficul a fost destul de redus, politistii de la Rutiera au facut câteva controale in trafic pentru a vedea daca soferii conduc regulamentar. Se astepa o schimbare in conduita soferilor craioveni pentru ca, incepând de ieri, noul Cod Rutier a intrat in vigoare. S-a constatat ca majoritatea soferilor au respectat noile reglementari, insa unii dintre ei tot au „calcat pe bec“. „Am constatat ca majoritatea conducatorilor auto au respectat noile norme de circulatie pe drumurile publice. Pot spune ca am descoperit un singur sofer in trafic care nu purta centura de siguranta in timpul cât am stat intr-o intersectie“, a declarat inspectorul principal Emil Zuican, seful Biroului de Politie Rutiera Craiova. Pentru ca a fost prima zi de când au intrat in vigoare noile reglementari, politistii nu au aplicat puncte-amenda pentru micile contraventii constatate in trafic, ci doar atentionari. Majoritatea contraventiilor pentru care au fost atentionati soferii care au gresit au fost pentru oprirea in locuri nepermise si lipsa documentelor.


Puncte pentru tamponari


Pe lânga soferii atentionati pentru abateri usoare, au existat si cazuri in care unii conducatori auto au primit puncte-amenda pentru ca au fost implicati in tamponari soldate, din fericire, doar cu pagube materiale. „Pe lânga cei care au fost avertizati si atentionati ca daca vor mai gresi vor fi sanctionati, am avut si cazuri in care soferilor implicati in accidente soldate cu pagube materiale li s-au aplicat puncte-amenda sau li s-a retinut permisul de conducere“, a mai spus Emil Zuican. In total, ieri, pâna la ora 14.00, politistii craioveni au aplicat noua puncte-amenda, câte trei pentru trei conducatori auto implicati in tot atâtea tamponari. A existat un singur caz in care un sofer a ramas fara permisul de conducere. Acesta a iesit la volanul unui Espero din târgul SUCPI din Craiova si, pentru ca nu a acordat prioritate de trecere, a tamponat un Matiz care circula regulamentar pe strada Nicolae Plesoianu. Ofiterii de la Rutiera au precizat ca soferii craioveni nu trebuie sa se relaxeze, pentru ca avertismentele sunt valabile doar in primele zile de la intrarea in vigoare a noilor reglementari, iar in cel mai scurt timp se va trece la aplicarea masurilor contraventionale si a punctelor de penalizare in cazul celor care incalca normele rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII