19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMantog remarca „jigodeala“ lui Seres

Mantog remarca „jigodeala“ lui Seres

Ionel Mantog, presedintele PD Gorj si directorul economic al Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO), a declarat ieri ca s-au facut presiuni si asupra lui, atunci când ocupa functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei si Comertului (MEC), pentru a semna unele documente legate de privatizarea celor doua complexuri energetice din Gorj.


Mantog a spus ca aceste presiuni veneau din directia Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, dar nu a facut public nici un nume. Interesul in jurul Complexului Energetic Rovinari este foarte mare, pentru ca termocentrala produce cea mai ieftina energie electrica dintre unitatile din România.


Mantog l-a criticat dur pe ministrul economiei si comertului, Codrut Seres, in legatura cu stocurile de carbune, in conditiile in care exploatarile miniere din judetul Gorj au produs in acest an cea mai mare cantitate de carbune dupa Revolutie: „Sa vina Seres acum si sa ne certe ca nu sunt stocurile de carbune este o obraznicie de care numai el e capabil. E un afront si o jignire pentru judetul Gorj, care nu trebuie tolerate. Este o jigodeala din partea lui. Vine si se leaga de stocurile de carbune pentru a-si salva pielea, intrucât sistemul energetic este intr-o situatie delicata, in loc sa vina si sa ne multumeasca“.


Potrivit lui Mantog, exploatarile miniere din Gorj vor inregistra, in acest an, o productie-record de carbune de aproximativ 31 de milioane de tone, cea mai mare de dupa anul ’90, in timp ce productia medie anuala de carbune este de 24 – 25 de milioane de tone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS