18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIntegrama pentru România

Integrama pentru România

Colaboratorul Gazetei de Sud, rebusistul Alexandru Toth, de 29 de ani, din Târgu Mures, a prezentat la sfârsitul saptamânii trecute o integrama care se muleaza perfect pe conturul hartii României.


Lucrarea, intitulata sugestiv „România“, masoara doi metri lungime si 1,4 metri latime, contine aproximativ 1.500 de cuvinte, printre care si denumirile tuturor resedintelor de judet, plus Capitala, ingrilate astfel incât sa respecte amplasarea lor geografica. Alexandru Toth a realizat aceasta lucrare, care este imprimata pe hârtie autocolanta si prinsa pe un suport dintr-un plastic special, intr-un interval de patru saptamâni.
Dupa „Desteapta-te, române!“, cea mai lunga integrama din lume (80 m lungime, realizata in anul 1999), „Europa“, cea mai poliglota (realizata in 2005, in sase limbi: româna, italiana, spaniola, franceza, germana si engleza) si „Europa suntem noi“, harta Europei in miniatura, de sase metri patrati (realizata in mai 2006), rebusistul Alexandru Toth se afla in fata unei noi lucrari inedite, integrama „România“, realizata cu ocazia Zilei nationale a României, 1 Decembrie.
Prezentarea oficiala a acestei lucrari a avut loc vineri, in cadul forumului „Identitatea nationala si integrarea europeana“, care a avut loc la Târgu Mures. Au participat, printre altii, Carmen Dumitriu – directorul Directiei mass-media si comunicare a Ministerului Integrarii Europene, Onno Simons – adjunctul sefului Delegatiei Comisiei Europene in România, Aurelian Pavelescu, gen. Mircea Chelaru, George Pruteanu si Gheorghe Tatu, fost prefect al judetului Covasna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU