19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoua ore de alinare pentru vârstnicii melomani

Doua ore de alinare pentru vârstnicii melomani

Sala Teatrului Liric „Elena Teodorini“ din Craiova a fost vineri dupa-amiaza arhiplina. Sute de pensionari din Craiova au avut posibilitatea sa asiste la un spectacol extraordinar, special dedicat lor.


Sute de vârstnici au primit vineri dupa-amiaza un cadou de suflet, doua ore de spectacol dedicat lor. Nu a fost in luna octombrie asa cum se dorea, de Ziua Internationala a Persoanelor vârstnice, organizatorii nereusind sa puna la punct toate detaliile, insa ceea ce pentru pensionarii Craiovei conteaza este faptul ca nu au fost uitati. In deschiderea spectacolului, pe scena au aparut solisti renumiti ai Teatrului Liric „Elena Teodorini“ din Craiova, alaturi de orchestra condusa de maestrul Marius Hristescu. Apoi a evoluat Ansamblul Folcloric „Maria Tanase“, care a cântat special pentru cei mai inraiti fani ai muzicii populare autentice.


Mai mult decât o simpla reprezentatie de muzica


Cu aproximativ o jumatate de ora inainte de inceperea spectacolului, invitatii de seama, pensionarii, au inceput sa umple rândurile salii Teatrului Liric craiovean. Emotionati, cu o tinuta impecabila „din respect pentru artistul“ de pe scena, care „s-a deranjat“ sa le ofere un recital extraordinar, inainte de inceperea spectacolului, pensionarilor craioveni le era si jena sa vorbeasca intre ei, de teama sa nu-i deranjeze pe solistii de exceptie din spatele cortinei. Pentru vârstnicii prezenti, spectacolul a fost mai mult decât o simpla reprezentatie de muzica, a fost, dupa cum marturiseau ei, „o alinare“ pentru zilele grele, batrânete si saracia pe care le este dat sa o traiasca.
Din loc in loc, in sala, puteai zari bunici insotiti la spectacol de nepotei. Marieta Vlad, de 75 de ani, a fost fascinata de artistii care au urcat pe scena. „Nu pot sa merg foarte des la spectacole, desi imi doresc acest lucru, din cauza bolii care ma tintuieste aproape tot timpul la pat. In tinerete nu pierdeam nici un spectacol al solistilor Teatrului Liric, eram fascinata de prezenta lor, de eleganta miscarilor si de glasul sau talentul cu care Dumnezeu i-a inzestrat. Sotul meu imi facea saptamânal surpriza si ma invita la spectacole, insa de când a decedat, m-am imbolnavit… Mi-am dorit foarte mult sa devin balerina, insa parintii mi-au interzis acest lucru, indrumându-ma spre o meserie din care spuneau ei sa traiesc, sa câstig bani. Am urmat astfel croitoria, insa sufletul meu este aproape de cel al artistilor“, a marturist emotionata batrâna.


Organizatorii spectacolului dedicat vârstnicilor



Organizatorii spectacolului extraordinar dedicat persoanelor vârstnice au fost: Prefectura si Consiliul Judetean Dolj, Primaria si Consiliul Local Craiova, Casa de Cultura „Traian Demestrescu“, Directia Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Casa Judeteana de Pensii Dolj, Consiliul Judetean al Persoanelor Vârstnice Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS