10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi mineri accidentati grav in subteran

Doi mineri accidentati grav in subteran

Doi mineri de la Exploatarea Miniera Vulcan au ajuns la spital cu rani grave, dupa ce au cazut de la inaltime o data cu instalatia cu care incercau sa ajunga de la un orizont inferior la unul superior. Gelu Saracutu si Alin Bocânca, mineri care erau in schimbul II, s-au urcat intr-o instalatie de transport materiale, denumita chibla, si, in momentul in care aceasta se afla in mers, cablul a cedat si cei doi au cazut in gol.


Conform reprezentantilor ITM, minerii au suferit fracturi la mâini si la picioare, insa sunt in afara oricarui pericol. Acestia au fost transportati imediat la Spitalul de Urgenta din Petrosani. Sefa Biroului sanatate si securitate in munca din cadrul ITM Petrosani, Ileana Bodea, declara ca o comisie formata din specialisti din cadrul unitatii miniere a demarat o ancheta pentru a stabili imprejurarile care au dus la producerea accidentului, investigatiile fiind supravegheate de inspectorii de munca. Cercetarile se bazeaza insa pe faptul ca minerii nu aveau ce sa caute intr-o instalatie de transport a materialelor, dar in urmatoarele zile va fi dat un raport care va scoate la iveala imprejurarile acestui accident de munca.


De la inceputul anului, in Valea Jiului au avut loc 275 de accidente de munca, din care peste 90% la unitatile miniere arondate CNH, trei accidente fiind mortale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS