10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateApel pentru libertatea presei

Apel pentru libertatea presei

Intrunita la Craiova, Adunarea Generala a Asociatiei Patronale a Editorilor Locali a luat act de evenimentele legate de publicatiile trustului Gazeta. Este evident ca oricine, indiferent de profesie, trebuie sa plateasca pentru faptele sale, daca este gasit vinovat de justitie. Asociatia Patronala a Editorilor Locali, prin publicatiile sale, sustine mereu acest lucru. Totodata, condamnam santajul prin presa si sustinem separarea totala a editorialului de publicitate. Având acces si la punctul de vedere al celor acuzati, consideram ca este nevoie sa facem câteva precizari:


– singurul ziarist (in sensul strict al cuvântului) arestat este Liviu Man, celelalte persoane arestate neavând atributii editoriale;


– masura arestarii preventive este folosita pentru a se obtine marturisiri, denunturi, autodenunturi sub presiune;


– sub pretextul descoperirii unui grup infractional organizat au fost atacate si duse in pragul desfiintarii institutiile media (au fost ridicate din redactii computerele, au fost sechestrate autoturismele, au fost inchise telefoanele, au fost goniti angajatii…).


Toate acestea ne fac sa credem ca avem de-a face cu un atac la libertatea presei, acoperit de acuzatii care sunt sau nu reale (dar aceasta se va dovedi peste ani), atac colorat cu cele mai sumbre mizerii penale ale societatii românesti – santaj, coruptie…


Asociatia Patronala a Editorilor Locali se pronunta pentru judecarea in stare de libertate a celor arestati si continuarea anchetei fara perturbarea activitatii institutiilor media.


Pentru imbunatatirea climatului si a activitatii institutiilor media si pentru evitarea unor „intâmplari“ de asemenea natura, care sa afecteze imaginea presei românesti, Asociatia Patronala a Editorilor Locali se va implica activ in orice actiune care sa clarifice si sa autoreglementeze relatia patron – editor – jurnalist, dar si statutul jurnalistului in societatea româneasca. Membrii Asociatiei Patronale a Editorilor Locali nu se vor lasa intimidati de nici o actiune a politicului facuta cu bratul mult prea lung al interpretarii legii de catre oameni care isi platesc posturile si privilegiile cu actiuni ilegale pentru care, de obicei, nu raspund. Noi suntem in slujba cetateanului si atât.


ASOCIATIA PATRONALA A EDITORILOR LOCALI DIN ROMÂNIA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII