20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConturile lui Nastase, sub sechestru

Conturile lui Nastase, sub sechestru

Procurorii DNA au blocat conturile bancare ale familiei Nastase si au pus sub sechestru asigurator sume de bani de câteva miliarde de lei vechi.


Informatia apare in rechizitoriul intocmit de DNA in dosarul Zambaccian. Conturile bancare ale familiei Nastase au fost blocate in urma cu patru luni, pe 21 iunie 2006. Informatia a fost tinuta sub tacere atât de aparatorii familiei Nastase, cât si de procurorii DNA.


Conform rechizitoriului din dosarul Zambaccian, la momentul in care dosarul se afla spre finalizare, anchetatorii au cerut bancilor HVB si BRD sa blocheze conturile in care Adrian si Dana Nastase depozitasera bani in moneda nationala. Este vorba de conturi bancare in care se aflau sume de peste opt miliarde de lei vechi. In plus, procurorii au pus sechestru asigurator si pe alt cont, de aceasta data in valuta, aflat la BCR Unirea, unde familia Nastase avea 118.000 de dolari. Masura luata de procurori este motivata de anchetatori prin faptul ca presupusa mita ar fi adus un prejudiciu de peste 1,4 milioane de euro. In cazul in care Adrian si Dana Nastase vor fi gasiti vinovati, sumele de bani puse sub sechestru ar putea fi folosite pentru recuperarea acestui prejudiciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII