13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate30 de blocuri din Craiovita, inundate

30 de blocuri din Craiovita, inundate

Din cauza lucrarilor executate prost la canalizare, locuitorii din zona Fortuna, cartierul Craiovita Noua, sunt obligati sa suporte mirosul reziduurilor provenite din grupurile sanitare.


Sute de craioveni din cartierul Craiovita Noua sunt nevoiti sa traiasca de câtiva ani intr-o situatie deplorabila, fiind obligati sa suporte mirosul din subsolurile blocurilor, pline ochi cu reziduurile provenite din grupurile sanitare. Locatarii acuza Regia Autonoma de Apa (RAA) ca, desi cunoaste situatia, nu se implica sa rezolve problema. Dupa ce au inrosit telefonul regiei, pentru a reclama deficientele, craiovenii au dat fuga si la primarie, unde si-au spus din nou pasurile. Din pacate, sustin oamenii, pâna in prezent nimeni nu s-a aratat interesat de soarta lor. Problemele se pare ca au aparut de la conductele de ape reziduale care s-au miscat, desfacându-se, si in acest fel apa nu mai curge pe vechiul tronson, ci se revarsa in subsolurile blocurilor din apropiere. „In fiecare an, o data sau de doua ori pe saptamâna ii chemam pe cei de la regie sa ne desfunde subsolurile. Satui si ei sa tot fie pusi pe drumuri de aceeasi interventie, prin octombrie au incercat sa remedieze problema. Cam o saptamâna subsolul s-a curatat si nu s-a mai umplut. Când credeam ca am scapat, a inceput din nou sa vina apa, iar intreg blocul si apartamentele sa fie asaltate de un miros greu de WC“, a spus Ghedeon Popa, locatar al blocului 36. Barbatul a precizat ca angajatii regiei isi fac datoria, insa este nevoie de o lucrare ampla.


Interventiile la subsolurile blocurilor, imposibile


Din cauza mizeriei de la subsol, locatarii sustin ca au probleme si cu gigacalorimetrul montat de Regia Autonoma de Termoficare (RATf), care nu mai inregistreaza consumul. In aceasta situatie, oamenii au decis sa apeleze la Termoficare pentru a le fi rezolvata problema. Desi angajatii regiei au promis ca intervin, nu pot insa sa o faca din cauza ca nu au acces la subsol. „Miroase groaznic! Sa vina si cei de la primarie sa stea macar câteva minute la noi in bloc sa vada daca pot sa respire. Pe scara blocului trebuie sa urci cu batista la nas, daca nu, iti vine sa vomiti. E normal sa se intâmple asa daca la subsoluri se gaseste tot ce trece prin toaletele vecinilor nostri“, a povestit Ioana Avramescu, alt locatar.


Satui sa indure aceasta situatie, oamenii au decis anul trecut chiar sa iasa in strada, pentru a face un miting si sa blocheze intersectia din zona Fortuna, poate in acest fel se vor face auziti de cei in masura sa ii ajute. Desi masura a fost abandonata, locatarii blocurilor afectate sustin ca vor ajunge chiar in instanta pentru a cere dreptate si a determina Regia de Apa sa ia pozitie si sa isi faca treaba ca la carte.


Reabilitarea canalizarii, inclusa in programul ISPA


Directorul RAA Craiova, Constantin Stamatoiu, a confirmat ca blocurile din zona Fortuna au o situatie dificila din cauza sistemului de canalizare care nu a fost executat asa cum trebuie. Adevaratul motiv al acestei situatii, care treneaza de câtiva ani, il reprezinta amplasarea deficitara a conductelor la nivelul parterului blocurilor. „Reabilitarea canalizarii este cuprinsa in programul ISPA, lucrarile urmând sa fie executate de Hidroconstructia. Am inteles ca reprezentantii firmei nu ar vrea sa execute lucrarea pentru ca este mai complicata, insa sunt obligati sa o faca. Noi nu putem interveni pentru ca va trebui sa sapam la sase metri si nu avem utilaje necesare. Trebuie sa discutam cu ei pentru a vedea daca o sa demareze proiectul anul acesta sau macar din 2007“, a precizat Stamatoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS