17.3 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNici un candidat la functia de sef al Politiei Rutiere Gorj

Nici un candidat la functia de sef al Politiei Rutiere Gorj

Politistii gorjeni nu se inghesuie sa ocupe functia de sef al Politiei Rutiere Gorj, care a fost lasat liber dupa iesirea la pensie a lui Ion Picu. Nimeni nu s-a inscris pâna acum la concursul pentru ocuparea acestei functii. „Este unul dintre cele mai grele servicii ale politiei. Nu ai nici casa, nici masa. Trebuie sa fii mereu prezent la evenimentele rutiere. Poate de asta nu s-a inscris nimeni“, a spus Viorel Caragea, comandantul adjunct al Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj, care a ocupat timp de 12 ani functia de sef al Politiei Rutiere.


Scaunul lasat liber de Ion Picu este ocupat in prezent, pâna la organizarea concursului, de Sergiu Posea, acesta fiind urmatorul in functie dupa fostul sef al Politiei Rutiere. Viorel Caragea a precizat ca nu exista nici un favorit pentru ocuparea acestui post, orice ofiter de politie având posibilitatea sa se inscrie la concurs, care va fi organizat de IPJ Gorj: „Orice ofiter de politie se poate inscrie la concurs, pentru ca regulamentul nu prevede ca acesta trebuie sa aiba un anumit grad. Examenul va consta in sustinerea a trei probe: o testare psihologica, o proba de cultura generala si de folosire a calculatorului si proba de specialitate“.


Pâna acum nu s-a stabilit data la care se va desfasura concursul, conducerea IPJ Gorj având la dispozitie un termen de 30 de zile pentru anuntarea acestuia.


Picu, pensie de peste 30 de milioane de lei


Ion Picu, fostul sef al Politiei Rutiere Gorj, a preferat sa se pensioneze.


Acesta a fost atras si de suma mare pe care a primit-o in momentul in care s-a retras din rândul politistilor, dar si de pensia pe care o primeste, valoarea acesteia fiind de peste 1.000 de dolari. De asemenea, sumele compensatorii primite de fostul comandant al Politiei Rutiere Gorj s-au ridicat la aproximativ 800 de milioane de lei vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS