28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDinel in jos, SIF-ul in sus

Dinel in jos, SIF-ul in sus

Trimiterea in judecata a controversatului Dinel Staicu nu pare sa-i afecteze pe cei de la SIF Oltenia, societate la care Staicu detine functiile de director general, presedinte al Consiliului de Administratie (CA) si al Comitetului de Directie.


Theodor Buzatu, membru in CA, a declarat pentru GdS ca Dinel isi va pastra functiile detinute in cadrul SIF Oltenia. „Procurorii au trimis in judecata persoana fizica Dinel Staicu. Doar daca va fi condamnat vom lua masuri. Noi avem incredere ca justitia va lua decizia corecta. Statutul SIF-urilor adoptat in urma cu multi ani si regulamentul intern al societatii nu prevad suspendarea sau demiterea membrilor din conducere in astfel de cazuri“, a precizat Buzatu. Acesta nu crede ca trimiterea in judecata a sefului sau va afecta evolutia pretului actiunilor SIF Oltenia, societate care este cotata la Bursa de Valori Bucuresti. „Actionarii care joaca la bursa au acumulat o anumita experienta si nu mai actioneaza sub imperiul emotiilor. Este o situatie similara cu cea de la Rompetrol dupa retinerea lui Dinu Patriciu. Acolo actionarii au dat dovada de stapânire de sine. E adevarat ca in cazul SIF Oltenia, actionarii nu au multa experienta, dar cred ca pretul nu va scadea“, a mai spus Buzatu.


Cumparare masiva de actiuni


Cotatiile bursiere de ieri au confirmat spusele vicepresedintelui CA de la SIF Oltenia. Investitorii nu au tinut cont de „meciul“ dintre procurori si Dinel Staicu si au cumparat masiv actiuni SIF. Titlurile societatii de investitii financiare cu sediul in Craiova au fost cele mai tranzactionate, cotatia unei actiuni crescând cu 5,14% fata de sedinta de miercuri pâna la 3,48 lei. Valoarea totala a tranzactiilor a depasit 340 de miliarde de lei vechi, aproximativ zece milioane de euro. SIF Oltenia a prognozat pentru acest an un profit net de 70,4 milioane de lei, cu 28,8% peste valoarea consemnata anul trecut, de 54,6 milioane de lei.


Veniturile estimate sunt de 117,2 milioane de lei, nivelul cheltuielilor fiind de 40,6 milioane de lei. Societatea va acorda pentru 2005 un dividend brut de 0,06 lei pe actiune, in usoara scadere fata de cel oferit in 2004, de 0,065 lei pe actiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII