18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA luat mita sa nu inchida un magazin satesc

A luat mita sa nu inchida un magazin satesc

Linia TelVerde a Directiei Generale Anticoruptie (0800.806.806) a mai condus la caderea unui functionar corupt, de aceasta data din judetul Olt. Este vorba despre un inspector din cadrul OJPC Olt, reclamat de Doru Valentin S., proprietar al unui magazin din judet. Barbatul a sunat, in cursul zilei de joi, 2 noiembrie, la linia TelVerde si a anuntat ca inspectorul de la Protectia Consumatorilor i-a pretins suma de 300 de lei mita. In schimbul acestei sume, inspectorul Iulian T. il „ierta“ pe proprietarul magazinului de plata amenzii de 2.000 de lei si suspendarea activitatii, masuri survenite in urma unui control la firma lui.


„Era vorba de un magazin mixt, intr-o localitate din mediul rural. Este primul caz de acest gen in ceea ce priveste Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor“, a declarat inspector Paul Licsandru, purtatorul de cuvânt al DGA Olt.


Cu banii marcati sub birou


Initial, Iulian T. a spus ca banii sunt pentru cei trei inspectori care au efectuat controlul, dar ulterior a cerut de la denuntator doar pentru sine 100 de lei. Dupa ce Doru Valentin S. i-a dat inspectorului suma ceruta, ofiterii DGA Olt au intervenit, impreuna cu procurorul, si au descoperit banii marcati pe un raft sub biroul de lucru al lui Iulian T.. Inspectorul OJPC a fost prezentat Tribunalului Olt, care a dispus judecarea acestuia in stare de libertate.


Luarea de mita


Fapta functionarului care, direct sau indirect, pretinde ori primeste bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori accepta promisiunea unor astfel de foloase sau nu o respinge, in scopul de a indeplini, a nu indeplini ori a intârzia indeplinirea unui act privitor la indatoririle sale de serviciu sau in scopul de a face un act contrar acestor indatoriri se pedepseste cu inchisoare de la trei la 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS