13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCarutele, pericol public

Carutele, pericol public

Doua masini au fost avariate din cauza unei carute nesemnalizate, condusa ilegal pe strazile Craiovei, si inca pe un drum national.


Accidentele in care sunt implicate carute au devenit, din nefericire, ceva obisnuit pe drumurile Doljului. Iar asta in conditiile in care circulatia carutelor este interzisa in municipii, precum si pe drumurile nationale si europene, iar politia nu este in stare sa impuna reglementarile in vigoare.


Tamponari in lant


Un nou accident de acest gen s-a produs vineri seara, in jurul orei 20.00, pe strada Prelungirea Bechetului din Craiova, in apropiere de iesirea din localitate. O caruta nesemnalizata condusa de Robert A., zis Tarzan, de 16 ani, in care se mai aflau doua persoane, a fost acrosata din spate de un autoturism Dacia 1300, cu numarul de inmatriculare DJ-04-SKR. Soferul Daciei, pensionarul Petre Caciulan, de 73 de ani, din Craiova, a incercat in ultimul moment sa evite impactul cu caruta, dar nu a reusit. In schimb, s-a rasturnat cu masina, alegându-se din fericire doar cu o rana usoara la mâna stânga.


In acelasi timp se apropia de locul accidentului o autoutilitara Renault cu numarul DJ-92-RDW, condusa de Viorel Goiceanu, de 42 de ani, sofer la Daewoo Craiova. Goiceanu a incercat la rândul sau sa evite impactul cu Dacia rasturnata, intrând cu masina in parapetul de pe marginea drumului. Si totul din cauza unei carute nesemnalizate care circula ilegal pe un drum national si inca in municipiu.


Tânarul de etnie roma care conducea caruta ce a provocat accidentul in lant nici nu a vrut la inceput sa-si divulge identitatea in fata organelor de politie. Cu greu a fost convins sa-si spuna numele, iar ca explicatie pentru faptul ca nu avea atelajul semnalizat corespunzator „Tarzan“ a relatat ceva de genul: „Când se apropia o masina, semnalizam cu tigara. Iar daca nu aveam tigara aprinsa, o aprindeam repede si faceam semn cu ea“.


Reprezentantii Politiei Rutiere au consemnat ca accidentul s-a produs din vina soferului Daciei, care nu a pastrat o distanta suficienta fata de vehiculul din fata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII