10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJaf din banii copiilor si pensionarilor

Jaf din banii copiilor si pensionarilor

Postasul din localitatea doljeana Valea Stanciului este cercetat pentru ca a „usurat“ copiii din comuna de alocatii, iar pe batrâni de pensii, facându-si chiar si rate la banca in numele lor.


Viorel Daniel Ungureanu, de 29 de ani, din comuna Valea Stanciului, angajat al Oficiului Postal din aceeasi localitate, a intrat in atentia politistilor doljeni pe 11 octombrie, dupa ce a disparut cu 50 de milioane de lei, bani ce reprezentau alocatiile copiilor din localitate. Satenii din Valea Stanciului spun ca, pe lânga banii cu care a plecat, si-a insusit si alte sume de bani, ba chiar si-a facut rate la banci folosind datele de stare civila ale pensionarilor. „Ungureanu a mai furat si banii pe care statul i-a trimis oamenilor carora le-au murit animalele. A trecut datele oamenilor si a semnat in locul lor, iar când era intrebat spunea ca nu au ajuns. A mai inselat niste bieti pensionari si a facut rate in numele lor, umplându-si casa cu mobila si electronice, iar acum sarmanii pensionari platesc ratele in locul postasului escroc“, au povestit oamenii din Valea Stanciului.


In urma cercetarilor, politistii doljeni au stabilit ca postasul a mai falsificat doua mandate postale, unul de 12 milioane si altul de 13 milioane de lei, reprezentând bani din dividende si despagubirile pentru porcii morti din cauza pestei porcine. Ungureanu a semnat mandatele in locul destinatarilor si si-a insusit sumele de bani in speranta ca batrânii nu vor intreba de acestea.


Ii e rusine de oameni


Cercetarile sunt continuate pentru comiterea infractiunilor de delapidare si fals in inscrisuri oficiale cu invinuitul in stare de libertate. Satenii banuiesc ca postasul a fugit cu o femeie sau a cheltuit banii prin cazinouri. „Eu stiu ca intr-o zi a ridicat banii de la posta si dus a fost, nu s-a mai intors. Lumea vorbeste prin sat ca a cheltuit banii pe la cazinouri prin Turnu Severin, dar nu se stie sigur ce s-a intâmplat“, a spus Alexandru Vlad, primarul din Valea Stanciului.


Oamenii legii au infirmat ipoteza ca Ungureanu a disparut si au afirmat ca acesta s-a pus la dispozitia ofiterilor pentru cercetari, insa refuza sa mai treaca prin comuna, pentru ca ii e rusine de oameni. Dirigintele postei a fost si el tinta atacurilor satenilor suparati pe postas, acestia sustinând ca in primavara Ungureanu a mai sustras 40 de milioane din banii pensionarilor, insa totul a fost ascuns de seful sau, care l-a pus sa returneze banii. „Nu este adevarat ce se spune, ca l-am acoperit când a mai furat bani. In primul rând, eu nu fac angajari ca sa decid cine ramâne sau pleaca si apoi eu am fost cel care am sesizat Oficiul Judetean de Posta ca acesta a furat banii, dupa care a fost anuntata politia. Despre problema cu ratele nu stiu nimic. Avea o rata la banca pentru o combina, dar cred ca o platea lunar din banii lui“, a explicat Marian Ionescu, dirigintele Oficiului Postal Valea Stanciului.


OJP Dolj se abtine


Pe lânga ancheta politistilor, si Oficiul Judetean de Posta (OJP) Dolj a inceput verificarile pentru a stabili toata activitatea infractionala a postasului Ungureanu. Conducerea OJP a confirmat declansarea verificarilor, insa nu a oferit mai multe detalii. „Facem verificari, dar numai dupa ce politia va incheia cercetarile vom lua masurile ce se impun. Pâna atunci nu putem furniza alte informatii“, a declarat Liviu Paduraru, directorul OJP Dolj. Acesta nu a specificat nici daca postasul Ungureanu a fost suspendat din functie pâna la incheierea cercetarilor. De asemenea, dirigintele Oficiului Postal Valea Stanciului nu a putut da relatii nici in ceea ce priveste soarta banilor pagubitilor, daca acestia au primit sau nu sumele de bani pe care le asteptau inca de la inceputul lunii. Se pare ca 25 de milioane au fost date de Oficiul Postal Valea Stanciului pagubitilor, insa nu se stie daca alocatiile au ajuns sau nu la copiii satenilor pâna azi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS