11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirculatie de cosmar prin centrul Craiovei

Circulatie de cosmar prin centrul Craiovei

Ieri, intre orele 6.00 si 15.00, s-a circulat bara la bara pe strazile invecinate cu centrul Craiovei, acesta fiind inchis traficului rutier pentru repetitiile organizate de primarie in vederea organizarii Zilelor Craiovei.


Ieri, intre orele 6.00 si 15.00, soferii care au fost nevoiti sa treaca prin centrul Craiovei au avut nervii intinsi la maximum, pentru ca traficul a fost restrictionat pe strada A.I. Cuza, pe portiunea cuprinsa intre strazile Romul, Nicolaescu-Plopsor,Theodor Aman, Aries si b-dul Carol I. Unii conducatori auto au „reusit“ sa traverseze centru orasului intr-o ora, in conditiile in care, intr-o zi normala, aceeasi distanta se parcurge in nici zece minute. „Sa inchida centrul lunea, când toata lumea pleca la serviciu si la scoli, a fost cea mai proasta idee din ultimii ani. A durat 20 de minute numai sa ajung de la Universitate pâna pe Unirii“, a povestit un sofer „prins“ in trafic. Motivul inchiderii circulatiei prin centrul municipiului s-a datorat repetitiilor in vederea organizarii manifestarilor „Zilele Craiovei“. Pe strazile ocolitoare, prea inguste pentru a prelua intregul trafic, s-a circulat bara la bara si a fost nevoie de interventia politistilor rutieri pentru fluidizarea circulatiei. „A fost greu, pentru ca e un lucru complicat sa opresti circulatia intr-o zi de luni prin centrul orasului, insa totul s-a incheiat cu bine. Am avut 18 agenti si ofiteri care au dirijat traficul si au fluidizat circulatia pe toate strazile care se intersecteaza cu A.I. Cuza“, a declarat inspector principal Emil Zuican, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova.


Primaria isi cere scuze


Conducerea primariei roaga soferii sa fie intelegatori si sa suporte restrictiile de circulatie impuse pentru câteva zile. „Fara discutie ca vor fi si oameni care or sa ne injure. Noi ne cerem scuze pentru greutatile create soferilor si ii rugam sa inteleaga situatia si faptul ca zilele orasului nostru se sarbatoresc o data pe an. Vom face totul pentru a fluidiza circulatia, tocmai de aceea am pus la punct un program si incercam sa fie cât mai bine pentru toti“, a explicat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.


Restrictionarea si devierea traficului auto in centrul Craiovei se face dupa un program stabilit de primarie pe perioada manifestarilor dedicate Zilelor Craiovei. Astazi se va circula normal prin centru, insa soferii va trebui sa ocoleasca strada A I. Cuza intre strazile Romul, Infratirii, Nicolaescu-Plopsor si Theodor Aman, intre orele 17.00 si 21.00, in zilele de 25, 26, 27 si 28 octombrie. In aceleasi zile, vor fi restrictii si pe strada Aries si pe b-dul Carol I, insa pentru scurt timp, atât cât va dura traversarea figurantilor si actorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU