15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Spaga pe trotuar

Un sef de echipa al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ le cere bani craiovenilor ca sa repare trotuarele primariei.


Intretinerea strazilor Bucovat si Ecaterina Teodoroiu, din Banie, este una dintre activitatile cu care se ocupa de aproape trei luni Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova. Cele doua artere de circulatie pavate cu piatra cubica, dar si dese portiuni de trotuare arata ca dupa razboi, pe alocuri accesul autovehiculelor, precum si al pietonilor reprezentând o aventura. Contravaloarea interventiilor RAADPFL pe aceste domenii publice este suportata de Primaria Craiova, din bugetul local. Angajatii regiei au gasit insa o metoda de a-si mari veniturile. Astfel, un sef de echipa al salariatilor care trebaluiesc pe strada Ecaterina Teodoroiu, sesizat ca trotuarele nu sunt circulabile din pricina ca dalele de beton s-au scufundat ori s-au ridicat, din cauza radacinilor copacilor de pe marginea drumului, si au format adevarate albii care conduc si pastreaza apa de ploaie pe peretii caselor, le-a spus proprietarilor ca „reparatia nu intra in atributiile sale, dar ne intelegem“. Astfel, „serviabilul“ angajat al RAADPFL era gata sa „se inteleaga“ chiar cu un redactor al GdS. Fara sa ne dezvaluim identitatea, am verificat si am descoperit mai multe lucrari de trotuare efectuate de echipa RAADPFL pe strada Ecaterina Teodoroiu si tariful perceput de sef: 1,5 milioane pentru patru metri patrati.


Directorul RAADPFL, Ilie Badescu, a declarat ca stie ca se intâmpla astfel de lucruri, dar nu poate obtine dovada. „Eu va multumesc ca m-ati anuntat. Stiu ca fac de-astea, dar nu pot sa-i prind, fiindca proprietarii nu vor sa dea niciodata scris, pentru ca se sperie. Nu inteleg de ce le dau bani, trotuarele sunt ale primariei“, ne-a lamurit Ilie Badescu. El a refuzat sa faca publice numele sefului de echipa si a sefului de sector, sustinând ca va declansa o ancheta si nu e normal sa fie cunoscute deocamdata aceste nume. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a confirmat ca strategiile spagii aplicate de salariatii RAADPFL nu sunt un secret, dar sustine ca nu poate lua o decizie pâna când nu va avea probe. „Stiu. Am mai fost avertizat, dar conducerea regiei n-a gasit nici un vinovat pâna acum. O sa am din nou o discutie cu ei si de data asta vreau rezultate. Cine a cerut bani o sa ajunga pe mâna Parchetului“, a spus viceprimarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS