14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a infiintat Federatia pentru Protectia Animalelor

S-a infiintat Federatia pentru Protectia Animalelor

La sfârsitul saptamânii trecute, la Craiova a avut loc prima adunare la nivel national a reprezentantilor organizatiilor pentru protectia animalelor, scopul manifestarii fiind constituirea Federatiei Române pentru Protectia si Controlul Animalelor (FRPCA). Organizatia nou-infiintata are scopul de a verifica cerintele privind prevenirea cruzimii fata de animale, bunastarea si protectia animalelor si a mediului, precum si realizarea de programe fezabile pentru rezolvarea diverselor probleme privind prevenirea inmultirii necontrolate a animalelor, transportul acestora etc.


„Vom incerca sa protejam animalele de companie si utilitare, animalele de ferma, animalele utilizate in scopuri de cercetare, de experimentare sau diagnostic in experientele de laborator, animalele salbatice, animalele de competitie, cele din parcurile, gradinile zoologice. Judetul Dolj este unul cu mari probleme, in special la serviciile de gestionare a câinilor fara stapân din adapostul de la Facai, dar si cu grave probleme de nerespectare a drepturilor animalelor prin aplicarea de rele tratamente si cruzimi venite din partea multor locuitori ai zonei. Am inregistrat nenumarate exemple când in multe cartiere ale Craiovei au fost otraviti zeci de câini“, a mentionat Mircea Serbanoiu, presedintele FRPCA.


Rapoarte la Consiliul Europei


Potrivit reprezentantilor FRCPA, in plus, o mare problema privind adapostirea animalelor in conditii improprii se regaseste la gradina zoologica din Parcul „Nicolae Romanescu“ din Craiova: „Ursii adapostiti in aceasta gradina zoologica sunt tratati total impropriu, adapostiti pe cimentul rece, in grota construita acum zeci de ani“.


Federatia pentru protectia animalelor va intocmi rapoarte trimestriale, semestriale sau anuale catre institutiile publice sau private, catre iubitorii de animale, membri ai organizatiilor internationale, Consiliului Europei si chiar Parlamentului European, in care va semnala problemele cele mai grave intâlnite in nerespectarea drepturilor animalelor si chiar va sanctiona pe reprezentantii adaposturilor care nu vor oferi conditiile necesare animalelor sau ii vor pedepsi pe cei care vor aplica acte de cruzime asupra necuvântatoarelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS