17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRenta viagera vine prin mandat postal

Renta viagera vine prin mandat postal

Incepând de anul viitor, e posibil ca beneficiarii rentei viagere sa nu mai fie nevoiti sa se deplaseze la Biroul Judetean de Renta Viagera Dolj pentru a-si primi banii. Acest lucru vine atât in sprijinul beneficiarilor, cât si in sprijinul Biroului Judetean de Renta Viagera Dolj.


In primavara acestui an, primii 13 beneficiari olteni ai rentei viagere agricole – aferente dosarelor depuse pentru 2005 – au primit sumele cuvenite in numerar, de la reprezentantii Biroului Judetean de Renta Viagera Dolj. Suma totala distribuita atunci prin Birou s-a ridicat la 33 de milioane de lei. Totusi, numarul celor care in 2007 vor primi renta aferenta acestui an va fi de ordinul sutelor si, implicit, suma distribuita de Biroul Judetean ar trebui sa fie mult mai mare. Astfel, e posibil ca reprezentantii in judet ai Agentiei Domeniilor Statului (ADS) sa nu mai fie responsabili de distribuirea banilor catre cetateni. „La nivelul Oficiului National de Renta Viagera Agricola exista discutii ca banii ce se cuvin rentierilor sa fie expediati prin posta“, a declarat Remulus Chitu, seful Biroului Judetean de Renta Viagera din Dolj. Potrivit acestuia, propunerea s-a facut atât pentru siguranta, cât si pentru beneficiarii rentei viagere care sunt de la sat si care trebuia sa bata drum lung pentru a veni in Craiova sa-si ridice banii.


Pentru dosarele din decembrie 2006 se primesc banii in 2008


Potrivit noilor norme metodologice, potentialii beneficiari ai rentei viagere agricole care vor sa primeasca banii aferenti in 2007 trebuie sa depuna dosarele pâna la sfârsitul lunii noiembrie. „Pentru solicitarile inregistrate in perioada 1-31 decembrie, plata rentei viagere agricole se face ca in cazul unui dosar depus dupa 1 ianuarie anul urmator“, a spus Remulus Chitu. Altfel spus, cei care vor depune dosarele in decembrie 2006 vor primi banii abia in 2008. Potrivit spuselor lui Chitu, acest lucru se datoreaza volumului mare de dosare depuse la Oficiul National de Renta Viagera Agricola (ONRVA).


Renta viagera „vine“ pe internet


Alta noutate cu care vine ONRVA este aceea ca, incepând de luni, Biroul Judetean de Renta Viagera Dolj va lucru in sistem informatizat. „Toate dosarele incheiate vor fi arhivate si transmise prin internet catre Oficiul National, urmând ca raspunsul sa fie primit on line. Avantajul acestei metode va fi acela ca vom beneficia de o mai mare rapiditate in rezolvarea dosarelor“, a afirmat Remulus Chitu. Potrivit acestuia, in prezent la Biroul Judetean de Renta Viagera Dolj au fost depuse 565 de dosare care solicita renta viagera, din care 237 de dosare urmeaza sa fie introduse in baza de date din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS