26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePresa - o joaca de copii

Presa – o joaca de copii

Cluburile Copiilor din Valea Jiului vin cu oferte tentante si originale pentru elevi. Cercuri sportive, de dansuri sau arta sunt completate in acest an de cele de fotografie digitala sau, mai nou, de jurnalism. Clubul din Petrila este in prezent singurul din judet care le ofera micutilor posibilitatea de a fi initiati in lumea ziarelor, a radioului sau a micului ecran, dupa ce conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara si-a dat acceptul pentru organizarea cercului de jurnalism. „Cercul de redactie de presa, radio-TV le va da posibilitatea celor pasionati sa patrunda in lumea fascinanta a televiziunii, in cadrul sau copiii urmând sa invete tot ceea ce stiu ziaristii. Presa scrisa, munca din spatele unei emisiuni de radio sau de televiziune nu vor mai fi un secret pentru cei care vor participa la acest curs“, se arata in pliantul de oferte al Clubului Copiilor din orasul Petrila.


Lansarea oficiala a cursurilor de la Petrila a avut loc intr-un cadru de exceptie, oferit de directorul Clubului, Constantin Barbu. „Vrem sa facem ceva unic si sa demonstram ca adevaratele pasiuni se nasc de timpuriu. Va fi un curs care cu siguranta va fi gustat de toti cei care vor participa la el“, a sustinut Constantin Barbu.


Munca de peste an va avea si rezultate, pentru ca la final copiii vor putea spune ca sunt ziaristi. „Copiii din Petrila se pregatesc sa devina jurnalisti la singura redactie de presa pentru elevi din judetul Hunedoara. O sa facem un ziar, caruia ii vom face site si mai multe reportaje de radio si televiziune. Va fi ceva original si merita sa incerce cât mai multi tineri“, a spus Ilie Pintea, coordonatorul cercului, absolvent al Facultatii de Jurnalism.


Tot la Petrila, copiii mai pot frecventa cercurile de electromecanica, de coregrafie, de ecoturism, muzica vocal-instrumentala, tenis de masa, informatica si tehnoredactare computerizata si desen, toate având adepti inca de anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS