24.5 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLicitatie pentru modernizarea blocului S200

Licitatie pentru modernizarea blocului S200

Proiectul de transformare a blocului S200 in parc tehnologic al Universitatii din Craiova va deveni in sfârsit realitate. Rectorul Universitatii, Ion Vladimirescu, a anuntat ieri, la festivitatea de deschidere a anului universitar 2006 – 2007, ca licitatia pentru lucrarile de reabilitare a cladirii situate in centrul municipiului a fost lansata acum câteva zile. „Licitatia pentru proiectul S200 a fost lansata acum doua zile si deja s-au inscris doi ofertanti. In cazul in care dorim sa grabim finalizarea proiectului, Universitatea din Craiova are posibilitatea de a cofinanta realizarea obiectivului si din resurse extrabugetare, adica donatii si sponsorizari. Important este insa ca am reusit sa obtinem finantarea de la Ministerul Educatiei ca sa putem demara procedurile de licitatie“, a precizat rectorul Ion Vladimirescu.


Potrivit prorectorului pe probleme economice, Lucian Buse, societatile interesate se vor putea inscrie pâna in jurul datei de 5 decembrie, când este programata sa aiba loc deschiderea ofertelor. „Dupa ce va fi ales constructorul care se va ocupa de S200, vor fi demarate lucrarile. Nu stim insa când vor fi finalizate lucrarile la parcul tehnologic pentru ca ministerul a alocat pentru acest an 60 de miliarde de lei din cele 16,5 milioane de euro necesare pentru intregul proiect“, a declarat Lucian Buse.


Parcul tehnologic, impus de Hardau


De-a lungul timpului, cladirea-schelet din centrul Craiovei a fost, in repetate rânduri, motiv de disputa intre administratia locala si reprezentantii Universitatii din Craiova, institutie care pastoreste cladirea din 1997. Pâna in urma cu câteva luni, atât Primaria Craiova, cât si conducerea Universitatii aveau in plan darâmarea cladirii si construirea unui centru comercial in parteneriat cu o societate straina care investea in acest proiect 49 de milioane de dolari. In luna iulie insa, autoritatile locale au descoperit ca terenul de 4.300 mp aferent imobilului care a apartinut primariei si dat in folosinta gratuita Universitatii pe 50 de ani a fost trecut in proprietatea Universitatii impreuna cu blocul S200 si terenul de sub el. Gestul, calificat atunci de primarul Antonie Solomon drept „golaneala balcanica“, a fost respins de rectorul Ion Vladimirescu, care a precizat ca ministrul educatiei, Mihail Hardau, s-a opus proiectului de construire a unui mall si a promis institutiei de invatamânt superior din Banie banii necesari pentru transformarea cladirii in parc tehnologic care va deservi Universitatea din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU