5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDezvoltarea resurselor umane, in atentia craiovenilor

Dezvoltarea resurselor umane, in atentia craiovenilor

Craiovenii au invatat ca dezvoltarea resurselor umane se realizeaza in fiecare organizatie prin conceperea si punerea in practica a unor obiective, politici, strategii si sisteme organizationale coerente. Cum vor pune in practica notiunile teoretice, vom vedea o data cu aderarea României la UE.


In contextul in care somajul ramâne principala problema pe piata locurilor de munca si al procesului continuu de imbatrânire demografica, oltenii trebuie sa invete sa dezvolte si sa aplice un sistem de formare profesionala continua. Scopul principal al acestui sistem trebuie sa asigure cresterea ocupabilitatii, adaptabilitatii si mobilitatii fortei de munca. In plus, trebuie sa raspunda nevoilor companiilor de forta de munca calificata. In acest sens, ieri, la Craiova, s-a desfasurat conferinta regionala „Promovarea capitalului uman“, cu tema „Dezvoltarea resurselor umane“ ca prioritate a Programului de Coeziune Economica si Sociala PHARE 2004-2006. Acest program este menit sa sprijine România in vederea reducerii decalajului de dezvoltare economico-sociala fata de nivelul de dezvoltare al statelor membre UE, punând in aplicare o politica de dezvoltare multianuala la nivel regional si sectorial, in conformitate cu Planul National de Dezvoltare 2004-2006. Conferinta a fost organizata de Unitatea de Implementare a Programului Phare CES-DRU (UIP) Sud-Vest Oltenia. „Evenimentul marcheaza sfârsitul campaniei de promovarea a Programului Phare 2004-2006, desfasurat in ultimele doua saptamâni in toata tara“, a declarat Anca Dantes, expert independent Regiunea Sud-Vest Oltenia.


Craiovenii, instruiti in domeniul politicilor de resurse umane


In Craiova, conferinta a fost precedata, saptamâna aceasta, de doua sesiuni de instruire in care craiovenii au aflat despre importanta accesarii programelor de finantare externa si, implicit, a faptului ca pe viitor se va pune baza pe adaptabilitatea persoanelor. In plus, participantii au primit asistenta tehnica pentru asigurarea compatibilitatii cererilor de finantare cu obiectivele Programului Phare 2004-2006. „Beneficiarii acestor cursuri au fost atât organizatiile nonguvernamentale (ONG), societatile comerciale, precum si formatorii profesionali“, a declarat Simona Dumitrascu, ofiter din cadrul Unitatii de Implementare a Programului Phare CES-DRU (UIP) Sud-Vest Oltenia. Cu toate ca s-a desfasurat in aceeasi zi cu bursa locurilor de munca pentru absolventi, potrivit organizatorilor, conferinta de ieri nu a avut nici o legatura cu aceasta.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS