10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAl treilea bloc ANL - inaugurat la Petrila

Al treilea bloc ANL – inaugurat la Petrila

Aproximativ 100 de familii locuiesc in orasul Petrila in blocuri ANL, ultimii locatari preluându-si apartamentele chiar la sfârsitul acestei saptamâni. Cel de-al treilea bloc a fost inaugurat in prezenta autoritatilor locale si a constructorilor, dar nu fara scandaluri si revizuiri ale listei cu locatari. Chiar pâna in ultima zi, lista cu repartitii a fost modificata si din ea au fost excluse patru familii care nu indeplineau criteriile pentru repartizarea unei locuinte de acest tip, dar care aveau rude in primarie. „Este vorba despre patru apartamente care au fost repartizate urmatorilor aflati pe lista de prioritati, dupa ce s-a constatat ca nu indeplineau conditiile necesare. Pentru noi insa este una dintre cele mai mari realizari, cu atât mai mult cu cât orasul pe care il reprezint este singurul din Valea Jiului in care s-au construit in ultimii ani apartamente tip ANL“, a spus Ilie Paducel, primarul orasului Petrila.


Blocul atribuit in aceasta saptamâna are 32 de locuinte, dintre care 24 sunt garsoniere, iar acestea se adauga celor 56 care s-au dat in folosinta in ultimii ani. Ilie Paducel a dat insa asigurari ca acest bloc a beneficiat de cele mai bune finisaje si i-a indrumat pe locatari sa se mute chiar din ziua in care au primit cheile, pentru ca „nu vor mai fi probleme ca la celelalte blocuri“.


Cele doua imobile de tip ANL care au fost date in folosinta in ultimii ani la Petrila au fost mereu in atentia presei, dupa ce locatarii au reclamat conditiile in care erau nevoiti sa traiasca, din cauza igrasiei, a infiltratiilor si a instalatiilor de incalzire incorect dimensionate. Firma care a construit ultimul ANL este din Petrosani, iar intreaga constructie valoreaza aproximativ 17 miliarde de lei vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS