10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Febra reducerilor

Magazinele craiovene au fost luate cu asalt de cumparatori, dornici sa-si achizitioneze camasile sau fustele pe care pâna acum indrazneau doar sa le priveasca in vitrinele magazinelor, din cauza preturilor piperate. A inceput sezonul reducerilor si promotiilor la articolele vestimentare sau de incaltaminte.


Promotiile au inceput de câteva zile si in Craiova. Unele magazine au anuntat micsorarile de preturi de la sfârsitul lunii iunie, altele, de doar câteva zile. Haine care pâna acum ceva timp se vindeau la preturi exagerate pentru buzunarele multor craioveni, acum, se vând la preturi tentante, accesibile tuturor. „De când am anuntat sezonul promotiilor, numarul clientilor a crescut simtitor. In ciuda caniculei sau a lucrarilor de modernizare din centrul orasului, care au ingreunat accesul spre principalele magazine, cumparatorii se inghesuie sa isi achizitioneze toalete de vara la preturi accesibile. Avem reduceri mari, incepând de la 20% pâna la 70%. Avem, de exemplu, sacouri, pantaloni sau fuste de in care se vindeau pâna in urma cu câteva zile la peste un milion de lei, iar acum le oferim la doar 300.000-400.000 de lei. Sacouri pe care le aveam la 1.200.000 de lei, le vindem acum la 490.000 sau chiar 190.000 de lei.


Am intitulat aceasta perioada sugestiv, „Finala verii“, oferind posibilitatea tuturor cumparatorilor, indiferent de buget, sa isi achizitioneze haine de calitate“, a spus Persida Nina, responsabila unuia dintre magazinele cu produse de imbracaminte din Craiova.


Doua societati craiovene au cerut acordul primariei pentru lichidarea stocului


O parte din reducerile de sezon nu se pot efectua insa de comercianti la voia intâmplarii, acestia fiind nevoiti sa urmeze o serie de pasi pe care birocratia ii presupune.


„Soldarile si lichidarile de stoc pe care comerciantii le fac trebuie sa aiba avizul primariei. La Serviciul Autorizari, Agenti Economici si Control Comercial, din cadrul Primariei Craiova au fost inregistrate pâna in prezent doua cereri de autorizare pentru efectuarea reducerilor. Pentru promotii nu exista insa astfel de impedimente, singura conditie insa este ca acestea sa fie efectuate doar in anumite perioade ale anului stipulate in Legea nr. 650/2002“, a precizat Carmen Licu, purtator de cuvânt al Primariei Craiova. In plus, reprezentantul primariei a precizat ca Ordonanta de Guvern nr. 99/2000 specifica faptul ca patronii magazinelor trebuie sa depuna cererea la Primaria Craiova cu 15 zile inainte de aplicarea reducerilor si sunt obligati sa precizeze pretul practicat inainte de reducere si cel rezultat in urma reducerii.


Vânzarile cu pret redus


Prin vânzari cu pret redus se intelege:


a) vânzari de lichidare;


b) vânzari de soldare;


c) vânzari directe prin magazin sau depozit de fabrica;


d) vânzari promotionale;


e) vânzarea produselor destinate satisfacerii unor nevoi ocazionale ale consumatorului, dupa ce evenimentul a trecut si este evident ca produsele respective nu mai pot fi vândute in conditii comerciale normale;


f) vânzarea produselor nealimentare care intr-o perioada de 12 luni de la aprovizionare nu au fost vândute;


g) vânzarea accelerata a produselor susceptibile de o deteriorare rapida si a caror conservare nu mai poate fi asigurata pâna la limita termenului de valabilitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS