22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJuristii Primariei Craiova se incurca in cifre

Juristii Primariei Craiova se incurca in cifre

Juristii Primariei Craiova, aparatorii proprietatii publice in diverse litigii prin salile de judecata, n-au nici un fel de control al propriei activitati, care sa le aminteasca pentru ce cauze au de pledat. Primaria a pierdut unele procese tocmai din cauza ca juristii, evaluati cu exceptional pentru activitatea de anul trecut, au uitat sa se prezinte la procese.


Demersul jurnalistic al Gazetei de Sud, prin care incercam sa aflam câte procese au câstigat juristii primariei in ultimul an, le-a dat acestora frisoane. Intr-un raspuns aiuritor, pe care si l-a insusit si primarul Antonie Solomon, departamentul juridic a explicat in scris ca nu se poate afla numarul de procese pierdute sau câstigate in 2005 si 2006, deoarece sunt in diverse stagii la instantele de judecata, desi recunoaste negru pe alb ca in 2005 si 2006 „5.439 de dosare au fost solutionate, iar 1.042 de dosare se afla pe rol“. Nici primarul Antonie Solomon nu a reusit sau nu a vrut sa afle mai multe informatii, juristii platiti din buzunarele craiovenilor cu peste 200 de milioane de lei vechi lunar lasându-l cu buzele umflate, atunci când sesizat de presa a cerut lamuriri. Edilul-sef a refuzat insa sa comenteze starea de fapt din birourile cu miros de robe.


Ioan Acrivopol, seful Serviciului resurse umane, a declarat ca evaluarea juristilor a fost facuta de seful lor direct, Camelia Nicola, si contrasemnat de responsabilul din Executiv, Nicoleta Miulescu. „Evaluarea nu a tinut cont de rezultatele vreunui test, ci numai de niste criterii, cum ar fi capacitatea de analiza si sinteza sau asumarea responsabilitatilor. Este adevarat ca aceste calificative sunt importante pentru avansarea in functie si pentru obtinerea sporurilor, dar seful lor direct a elaborat evaluarile, iar secretarul a contrasemnat“.


Elvira Stancu, sefa Serviciului relatii cu publicul, sustine ca, de fapt, aceste statistici nu sunt informatii de interes public. „Tocmai pentru faptul ca se va tine cont de astfel de rapoarte la evaluarea consilierilor si referentilor juridici, acestea nu fac parte din categoria informatiilor de interes public. Dar, fiindca actele normative in vigoare nu interzic publicarea lor, daca primarul decide sa le scoata de sub incidenta Legii nr. 544/2001, are acest drept“. Referitor la faptul ca primarul nici macar nu le poate obtine, daramite sa le mai si transmita opiniei publice, Elvira Stancu nu a facut nici un comentariu. Nicoleta Miulescu, secretarul municipiului, nu a putut fi contactata pentru a-si spune punctul de vedere, iar sefa juristilor a refuzat sa discute cu presa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS