10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO cisterna din Ungaria s-a rasturnat pe soseaua de centura

O cisterna din Ungaria s-a rasturnat pe soseaua de centura

Din cauza poleiului si a ghetii, o autocisterna s-a rasturnat pe soseaua de centura a municipiului Târgu Jiu, un tir incarcat cu bauturi racoritoare fiind, de asemenea, implicat intr-un accident care a avut loc in apropierea Parcului „Coloanei Infinitului“.


O autocisterna din Ungaria incarcata cu solutie poliol petola s-a rasturnat joi seara pe soseaua de centura a municipiului Târgu Jiu. Vinovat de producerea accidentului este Andras Tibor Kadar, de 38 de ani, din orasul Debrecen. Soferul autocisternei, apartinând unei societati comerciale din Budapesta, nu a adaptat viteza la conditiile de drum – carosabil acoperit cu polei – iar intr-o curba la stânga a pierdut controlul directiei si, dupa ce a parasit partea carosabila, s-a rasturnat in santul din dreapta. In urma impactului nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale. Autocisterna era incarcata cu poliol petola, solutie care nu face parte din categoria substantelor periculoase. Echipe de la Drumuri au intervenit cu doua automacarale, dar, din cauza faptului ca santul are o adâncime de aproximativ 2,5 metri si se afla pozitionat sub o retea electrica, autocisterna nu a putut fi repusa pe carosabil. In cursul zilei de ieri, un utilaj special era asteptat sa soseasca la Târgu Jiu de la OLTCHIM Vâlcea, pentru a evacua substanta din rezervorul de material plastic, pentru ca automacaralele sa poata actiona mult mai usor pentru scoaterea masinii din sant. Destinatia autocisternei era Polonia.


Tir lovit in plin


Tot in cursul zilei de ieri, pe o strada din apropierea Parcului „Coloanei Infinitului“ a avut loc un incident asemanator. Un tir incarcat cu bauturi racoritoare a fost lovit de un autoturism care a intrat pe contrasens. In urma impactului, tirul a fost avariat partial, o parte din cantitatea de sticle cu suc ce se afla in masina ajungând pe strada si in sant. Comandantul Politiei Rutiere Gorj, comisarul Ion Picu, a precizat ca locul in care s-a produs cel de-al doilea accident nu era acoperit cu polei sau gheata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS