14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMuntele snowboarderilor

Muntele snowboarderilor

Statiunea montana Parâng, din judetul Hunedoara, i-a atras in ultima vreme pe snowboarderii din toata tara, pentru pârtiile unice la noi in tara.


Ca sa ajungi in statiunea Parâng, mai intâi trebuie sa treci prin Petrosani, de unde mai sunt aproape sapte kilometri pâna la telescaun, principalul mijloc de transport. De-a lungul celor 2,4 km pe care ii parcurgi cu telescaunul, ai parte de o priveliste superba, dar simti si efectele diferentei de nivel de aproape 600 de metri. Acesta poate transporta 180 de persoane pe ora cu o viteza de 1,5 metri/secunda, drumul fiind parcurs in 26 de minute. Costa 9 RON dus-intors si functioneaza toata ziua.


O data ajunsi in statiune, iubitorii sporturilor de iarna gasesc aici sapte pârtii amenajate, lungimea lor variind intre 250 de metri si 2,4 km, cu grade de dificultate usor, mediu si greu: Saivane – 900 m, Telescaun1- 400 m, Euro Parâng – 500 m, Poiana – 250 m, dotata cu nocturna, B – 900 m, ANEFS – 300 m si Telescaun2 – 2,4 km. Majoritatea au amenajate si instalatii de transport, iar pentru a urca trebuie sa platiti 1,5 RON. In statiune, o noapte de cazare costa intre 20 RON patul si 110 RON camera pentru doua persoane.


Snowborderii au tot ce isi pot dori


Competitiile organizate aici, in ultimii ani, de firme mari din România si chiar din strainatate au atras tot mai multi iubitori ai sportului cu placa pe zapada. Red Bull sunt cei care au initiat in Parâng competitii de sport extrem cu snowboard-ul. Cei mai multi vin din vestul tarii, Arad, Timisoara, Târgu Mures, dar nu lipsesc nici cei din Craiova, Bucuresti sau Constanta. Competitii se organizeaza mereu aici si nici anul acesta nu a facut exceptie. In zilele senine, iubitorii de senzatii tari pot face si o plimbare cu parapanta, insotiti de instructori, costul acesteia fiind de 30 de euro.


Cursuri de schi


Cei care isi pun pentru prima data schiurile in picioare si vor sa invete sa schieze pot apela la serviciile monitorilor de schi. O ora costa intre 25 si 35 RON, dar practica a demonstrat ca sunt necesare doar câteva lectii. Cei care apeleaza la monitorii de schi sunt de vârste diferite, atât straini, dar si români, dornici sa invete cât mai repede sa schieze. In Parâng exista mai multe centre de inchiriat echipament sportiv, iar preturile sunt extrem de avantajoase. O pereche de schiuri se inchiriaza contra a 20-30 RON/ zi, pentru o sanie se plateste 5 RON, iar pentru o placa de snowbord 30 RON.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS